"Riterių" strategas: "Mūsų kreivė kyla į viršų"

Penkiskart A lygos prizininkai sostinės „Riteriai“ rytoj LFF stadione sužais jau septintąsias kontrolines rungtynes su „Daugavpils“ komanda. Kol kas Mindaugo Čepo auklėtinių rezultatas 2-2-2. Kitaip tariant, po šeštadienio rungtynių kažkuri grafa (pergalių, lygiųjų ar pralaimėjimų) iškils į viršų.

Dar anksčiau „Riterių“ strategas yra užsiminęs, kad likus dviem savaitėms iki čempionato pradžios krūvis jo auklėtiniams palaipsniui mažės. Nepaisant to, jau dabar treneris mato kokybės pagerėjimą. Ir taip – nuo rungtynių iki rungtynių.

„Mes ir dirbame taip, kad eitumėm į priekį. Pavyzdžiui, per paskutinę savaitę labai aiškiai matyti, kaip sustiprėjo ryšys tarp žaidėjų. Atakuodami esame gerokai aštresni, žaidžiame konstruktyviau baudos aikštelėje. Kreivė eina į viršų ir tai yra faktas. Dabar norėtųsi pagerinti susikurtų progų realizaciją“, – oficialiai svetainei kalbėjo M.Čepas.

Šią savaitę komanda jau sužaidė vienas kontrolines rungtynes, kai nepasinaudoję sukurtais šansais lygiosiomis sužaidė su Minsko „Gorodea“ ekipa. Nuo tos dvikovos iki rungtynių pradžios su Daugpilio futbolininkais bus prabėgusios mažiau nei trys paros.

„Mes turime ruoštis viskam (šypsosi). Grįžtant į rungtynes Minske, tai galiu pasakyti, kad tąsyk savo plano realizavome 70 procentų. Blogai, kad praleidome įvartį paprastoje situacijoje, gerai, kad žaidėme aštriai, kūrėme progas ir panašiai.

Tikrai buvo nemažai gerų dalykų, bet treneris visada mato bloguosius, todėl negaliu sakyti, kad tos rungtynės mane tenkino. Aš matau, kur galime būti ir matau, kur esame dabar. Reikia gerinti gynybą ir tam skirsime tikrai daug dėmesio“, – kalbėjo M.Čepas.

Per pastarąsias dvejas rungtynes „Riterių“ ekipoje žibėjo naujoko Michaelo Thuique žvaigždė. Dvikovoje su Telšių „Džiugu“ jis pasižymėjo įvarčiu, rezultatyviu perdavimu ir uždirbtu vienuolikos metrų baudiniu, dvikovoje su „Gorodea“ – pelnytu įvarčiu.

„Mes ieškojome killerio, kuris būtų jėga atakoje. Michaelas yra įvairiapusis žaidėjas – jis pats gali susikurti progą, jis gali padėti sukurti progą komandos draugui, jis gali ataką užbaigti pats. Natūralu, kad iš jo mes tikimės daug. Kol kas Michaelas dar nėra geros sportinės formos, tačiau jo pasiruošimas nuteikia optimistiškai. Neabejoju, kad čempionatui jis bus pasiruošęs gerai“, – apie naujoką sakė M.Čepas.

Rungtynės su „Daugavpils“ ekipa bus žaidžiamos šeštadienį 15:00 valandą. Šiose rungtynėse treneris tikisi, kad jo auklėtiniai pademonstruos dar daugiau kokybės nei bet kuriose buvusiose rungtynėse.

„Pagrindinis akcentas – priešininkų spaudimas bei žaidimo kontrolė aikštės viduryje. Kiekvienai grandžiai bus skirtos individualios užduotys. Žaidėjai daugiau mažiau jau žino, ko aš reikalauju ir tie reikalavimai per daug nesiskirs.

Man labai svarbu, kad nesikartotų klaidos. Svarbu būti agresyviems gynyboje ir konstruktyviems atakoje. Kelsiu užduotį – nepraleisti įvarčio“, – sakė M.Čepas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...