Rungtynių pabaigoje įmušę žalgiriečiai Europos lygos atranką pradėjo pergale

19 valandą Lietuvos vicečempionai pradėjo pasirodymą UEFA Europos lygos atrankoje.

Pirmajame etape Vilniaus "Žalgirio" susitiko su "Klaksvikar" ekipa iš Farerų salos. Vilniečiai į sostinę grįžta su puikiomios nuotaikomis - Valdo Urbono auklėtiniai rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę rezultatu 2:1.

Nors „Žalgirio“ kelionė į Farerų salas dėl nepalankių oro sąlygų buvo sudėtinga, tačiau rungtynių dieną Torshaune švietė saulė ir pūtė lengvas vėjelis. Žalgiriečiai nuo pirmų mačo minučių pademonstravo, kad nesiruošia dalintis kamuoliu su varžovais ir didesnę pirmo kėlinio dalį vertė šeimininkus leisti laiką gynyboje. Tiesa, „KI Klaksvik“ futbolininkai tokiai įvykių neprieštaravo. Farerų vicečempionai pasirinko gynybinę taktiką ir laukė progų kontratakuoti. Vis dėlto, per pirmas 45 minutes rimtesnio pavojaus prie Džiugo Bartkaus ginamų vartų nekilo. 

Savo ruožtu, „Žalgirio“ futbolininkai kelis kartus mėgino laimę tolimais smūgiais. 31 min. po pražangos prieš Saulių Mikoliūną baudos smūgį atlikęs Jeremy Manzorro parideno kamuolį Mamadou Mbodjiui, bet „Žalgirio“ gynėjo smūgį atrėmė šeimininkų vartininkas. Tačiau 39 min. ir ji buvo bejėgis. Po dar vieno kampinio L.Antalis aplenkė visus varžovus ir galva nukreipė kamuolį į „KI Klaksvik“ vartus.

Antro kėlinio pradžioje L.Antalis turėjo dar vieną puikią progą pasižymėti, bet „Žalgirio“ legionieriaus iš Rumunijos smūgiuotas kamuolys sudrebino „KI Klaksvik“ vartų konstrukciją. O po keliolikos minučių sėkmė nusišypsojo „KI Klaksvik“ futbolininkas. Kovodamas dėl kamuolio Donovanas Slijngardas savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir arbitras iš Liuksemburgo Alain'as Durieux'as skyrė 11 m baudos smūgį. Tik antro kėlinio pradžioje aikštėje pasirodęs Joannes Bjartalidas smūgiavo tiksliai ir rezultatą išlygino.

Per likusią rungtynių dalį daugiau ir pavojingiau atakavo „Žalgirio“ futbolininkai. O jau per teisėjo pridėtą laiką M.Mbodjis po kampinio galva pelnė pergalę nulėmusį įvartį!
 
Atsakomoji dvikova liepos 19 dieną įvyks Vilniuje.

Rungtynių statistika:

„KI Klaksvik“ – FK „Žalgiris“ 1:1 (0:1). Įvartis: 60 min. Joannes Bjartalid (11 metrų); 39 min. Liviu Antalis, 90+1 min. Mamadou Mbodjis.


„KI Klaksvik“: K.Joensen, I.Simonsen, D.Pavlovič (51 min. J.Bjartalid) , H.Askham, O.Niclassen, R.Moller-Iverson (79 min. S.Olsen), B.Dosljak, S.Hadzibulič, P.Klettskard, A.Danielsen, J.Andreasen. Atsargoje: M.Joensen, H.Elttor, K.Jakobbsen, J.Hognesen, O.Poulsen.

„Žalgiris“: D.Bartkus, D.Slijngardas, M.Tomičius, M.Mbodjis, R.Baravykas, S.Blagojevičius, V.Filipovas (82 min. Marquinhos), J.Manzorro (64 min. S.Nyuiadzis), L.Antalis, S.Mikoliūnas, L.Ogana (72 min. T.Malecas). Atsargoje: A.Vitkauskas, L.Klimavičius, K.Uzėla. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...