R.Žvingilas: "Iš "Atlanto" yra likęs tik pavadinimas ir nuostabūs sirgaliai"

Nepavydėtiną situaciją Klaipėdos "Atlanto" klube leidiniui "Vakarų ekspresas" nusprendė pakomentuoti Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas.

„Deja, iš „Atlanto“ yra likęs tik pavadinimas ir nuostabūs sirgaliai, kuriuos labai gerbiu ir sulaukiu labai daug jų skambučių. Man dėl „Atlanto“ situacijos labai skauda širdį. Labai noriu, kad Klaipėdoje būtų aukščiausio lygio futbolas, betgi negaliu kontroliuoti privataus klubo“, – sakė R. Žvingilas.

Iš tiesų, kai kiti klubai skelbia apie pasirašomas sutartis su naujais žaidėjais, iš „Atlanto“ stovyklos – tyla. Paskutinė naujiena oficialioje „Atlanto“ interneto svetainėje paskelbta tik lapkričio 18 dieną. Naujienos pavadinimas: „Sezonas baigtas, tai – svarbiausia“.

Ilgametis klubo vadovas ir savininkas Vacys Lekevičius į skambučius neatsako, tad „Vakarų ekspresas“ apie susidariusią situaciją nusprendė pasiteirauti KLFF prezidento R. Žvingilo.

Anot jo, buvo dėtos didžiulės pastangos, kad „Atlantą“ iš V. Lekevičiaus perimtų kiti asmenys.

„Su Vaciu Lekevičiumi suvedžiau žmones, kurie norėjo įsigyti „Atlanto“ klubą. Vyko derybos, tačiau, deja, jos jau nutrūko ir vargu ar bus atnaujintos. Vacys Lekevičius viešoje erdvėje ne kartą sakė: „Atiduosiu „Atlantą“, kad ir už vieną eurą, tik padenkite klubo skolas.“ Prasidėjus deryboms, skolų sumos didėjo... Lekevičius vieną dieną kalba vienaip, kitą dieną – visai kitaip. Argi gali žmogus, kuriam rūpi futbolas, jo miesto komandos ateitis, taip neadekvačiai elgtis? Iš pradžių pats sakė: „Išeinu į pensiją, atiduodu klubą su skolomis“ ir vėliau dingsta. Kiek žinau, jis yra išvykęs atostogauti į užsienį ir nieko neįpareigojo, kad tęstų derybas su minėtais žmonėmis. Nesuprantu priežasčių, negi taip klubas specialiai yra žlugdomas, negi norima bankroto?“ – retoriškai klausė R. Žvingilas.

Paulius Matulevičius, „Vakarų ekspresas“