S. Busquetsas: nesu didelis individualių trofėjų gerbėjas, bet manau, kad vieno kito buvau vertas

"Barcelona" "smegenys" aikštės viduryje Sergio Busquetsas interviu metu kalbėdamasis su legendiniu Argentinos futbolininku Jorge Valdano prasitarė, kad kai kuriuo karjeros etapu tikėjosi sulaukti individualių apdovanojimų.

29-erių atraminis saugas yra laikomas geriausiu savo pozicijos žaidėju. Ispanijos rinktinės narys futbolo ekspertų yra išskiriamas kaip vieną didžiausią intelektą aikštėje turintis saugas. Vis dėlto didžioji dalis futbolo sirgalių mato tik įvarčius ir rezultatyvius perdavimus, todėl "Barcelona" ekipoje saugo darbas dažnai lieka neįvertintas.

S. Busquetsas atskleidė, kad asmeninių trofėjų nesivaikiojo niekada, tačiau jo įsitikinimu, kai kuriais metais jis turėjo pakliūti bent į FIFA geriausių žaidėjų vienuoliktuką.

"Tai tiesa, kad mano darbas aikštėje yra padėti kitiems žaisti geriau", - atviravo S. Busquetsas.

"Kalbant žiniasklaidos ir visuomenės požiūriu, žaisti mano pozicijoje nėra nieko įspūdingo, ir tai kartais tave nuvilia, tačiau tik dėl šios priežastis niekada neatsisakyčiau to, ką pasiekiau būdamas tokiu žaidėju.

Pirmenybę teikiu komandiniams apdovanojimams, o ne individualiems. Tačiau negaliu paneigti to, kad buvo tokie metai, kada tikėjausi, jog laimėsiu vieną kitą apdovanojimą sau. Laimėjau Čempionų lygą, pasaulio ir Europos čempionatą. Manau, kad tai buvo labai svarbu", - pasakojo saugas.

S. Busquetsas taip pat papasakojo, ką jam reiškė karjeros pradžia rungtyniaujant Pepo Guardiolos komandoje: "Su Pepu bet kokioje situacijoje atlieki viską aukščiau savo galimybių. Nemažai laikome praleidome treniruotėse tobulėdami taktiškai. Jis visada buvo nuoseklus šiuo klausimu."