S. Lichtsteineris po rungtynių su serbais: tai buvo daugiau nei futbolas

Stephanas Lichsteineris, esantis albanų kilmės šveicaras, tvirtina, kad Granito Xhakos ir Xherdano Shaqiri įvarčių šventimai yra suprantami.

Vakar Šveicarijos rinktinė po permainingos kovos rezultatu 2-1 palaužė Serbiją. Abu įvarčius šveicarų gretose pasiekė Shaqiri su Xhaka - abu futbolininkai yra albanų kilmės šveicarai, todėl po savo įvarčio su rankomis parodė pagrindinį šios šalies simbolį: dvigalvį erelį.

Iš istorijos žinoma, kad Serbija kariavo su Albanija ir privertė tūkstančius žmonių palikti šią šalį. G. Xhakos tėvas dėl savo politinių pažiūrų trejus metus kalėjo serbų kalėjime, o X. Shaqiri, gimęs Albanijos ir Kosovo kilmės šeimoje, būdamas ketverių metų emigravo į Šveicariją.

S. Lichtsteineris kalbėjo, kad šios rungtynės kai kuriems Šveicarijos rinktinės žaidėjams buvo daugiau nei futbolas.

"Jautėme didelį spaudimą - tai nebuvo lengvos rungtynės mums", - iš pradžių apie rungtynių svarbą kalbėjo būsimas "Arsenal" gynėjas.

"Komandoje turime nemažai albanų kilmės žaidėjų, kurie žino Serbijos ir Albanijos istoriją. Mums tai buvo sunkios rungtynės istorine prasme", - teigė šveicaras.

Paklaustas apie jų komandos draugų įvarčių šventimą, S. Lichtsteineris atsakė: "Viskas čia yra gerai. Jiems tai tiesiog buvo principinės rungtynės. Kalbėjau su vienu iš mūsų komandos žaidėjų tėvu, kuris man papasakojo visą Albanijos-Serbijos istoriją. Tai yra daugiau nei futbolas. Abu žaidėjai turėjo išgyventi laikotarpį, kuris jiems sukėlė dideles problemas. 

Aš puikiai suprantu juos ir nematau nieko čia blogo - tai yra jų gyvenimo dalis. Prieš rungtynes sulaukėme provokacijų iš serbų, todėl visiškai pateisinu jų reakciją po įvarčio", - užbaigė gynėjas.

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...