S. Nyuiadzi: "Sevilla" bus sunku žaisti mūsų nedideliame stadione

2013 m. rugpjūčio 22 d. Zalcburge vykusiose UEFA Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo rungtynėse Serge‘as Nyuiadzi pirmą kartą apsivilko „Žalgirio“ aprangą. Tada futbolininko pasirodymas nebuvo sėkmingas, bet po penkerių metų S.Nyuiadzi tikisi tapti naujo istorinio įrašo bendraautoriumi.

Šią vasarą UEFA Europos lygos atrankos varžybų trečiajame etape „Žalgiris“ sutiko galingiausią priešininką nuo pat 2013 m. „Sevilla FC“ visais atžvilgiais pranoksta Zalcburgo „Red Bull“ ekipą, tačiau pirmose Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose tik minimaliai – 0:1 nusileido tituluotiems varžovams. Grįžę į Vilnių žalgiriečiai šiek tiek atsipūtė, o sekmadienį jau pradėjo ruoštis atsakomosioms rungtynėms. 

Pasak S.Nyuiadzi, „Žalgirio“ futbolininkus į priekį veda žinojimas, kad savo aikštėje jie gali žaisti dar geriau. 

„Manau, kad pirmose rungtynėse Sevilijoje mes labai gerai padirbėjome. Šiek tiek apmaudu, kad praleidome įvartį po baudos smūgį ir pralaimėjome. Dabar varžovai turi tam tikrą pranašumą, bet mes grįžtame namo. Žaisime ant sau įprastos aikštės, savo fanų akivaizdoje. Atiduosime viską, kad ne šiaip garbingai pasirodytume, bet sieksime iškovoti kelialapį į kitą atrankos varžybų kelialapį. Mes tikrai neturime ko prarasti ir kausimės iš visų jėgų“, – pažadėjo „Žalgirio“ senbuvis.

S.Nyuiadzi nebuvo linkęs sutikti, kad „Žalgirio“ patekimas į ketvirtą UEFA Europos lygos atrankos varžybų etapą prilygtų stebuklui. 

„Iš tiesų, „Sevilla“ per paskutinius penkerius metus nusipelnė geriausios Europos lygos varžybų komandos vardo. O „Žalgiris“ dar tik mėgina kurti savo istoriją tarptautinėje arenoje. Tačiau neverta tikėtis stebuklo, reikia sunkiai dirbti, tikėti savimi, savo galimybėmis sukurti kažką didingo, – teigė S.Nuiadzi.

„Manau, kad mes turime rimtų argumentų ir turime siekti pergalės. Vienas iš mūsų privalumų – valios jėga. Be to, šį kartą „Sevilla“ futbolininkai žais mūsų aikštėje, nedideliame stadione, visai nepanašiame į jų didingą areną. Mus palaikys fanai, neabejoju, kad jie sukurs nuostabią atmosferą. O mes pamėginsime dovanoti futbolo šventę Vilniui ir visai Lietuvai. Norime parodyti, kad mes taip pat galime žaisti gerą futbolą, turime pajėgią komandą ir galime siekti aukštų tikslų Europoje šį sezoną“, – tikino 26 metų futbolininkas.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ Vilniuje sukūrė nedidelį stebuklą, kai Čempionų lygos atrankos varžybų rungtynėse atsitiesė po praleisto įvarčio ir 2:1 nugalėjo daugkartinius Bulgarijos čempionus Razgrado „Ludogorets“ futbolininkus. Tada ryškiausiu rungtynių žaidėju tapęs S.Nyuiadzi aikštėje pasirodė po keitimo, bet per 30 minučių ne tik įmušė, bet ir atliko rezultatyvų perdavimą pergalingą įvartį pelniusiam Mantui Kukliui.

Šį sezoną S.Nyuiadzi po keitimo pasirodė visose penkeriose „Žalgirio“ rungtynėse Europos lygos atrankos varžybose, tačiau rezultatyviais veiksmais dar nepasižymėjo. „Aš visada pasirengęs. Būtų nuostabu, jei pavyktų sužaisti taip, kaip žaidžiau pernai pirmose UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų rungtynėse Vilniuje su Razgrado „Ludogorets“. Esu susikaupęs, laukiu savo šanso ir esu pasirengęs padėti komandai. Tikrai norėčiau būti „Žalgirio“ stebuklo kūrėju“, – pareiškė S.Nyuiadzi.

FK „Žalgiris“ ir „Sevilla FC“ susitikimas Vilniaus LFF stadione įvyks ketvirtadienį. Jo pradžia – 20 valandą. 

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...