San Marino rinktinės treneris: "Lietuvos komanda - su gera perspektyva"

Futbolo nykštukai iš San Marino žaisti su Lietuva atvyksta tik svajodami apie pergales, tačiau per savo futbolo istoriją yra pakišę koją ne vienai Baltijos šalių komandai.

Latviai turėjo vargo

San Marino respublika - unikali valstybė valstybėje. Kalnuotame regione Italijoje įsikūrusi šalis turi vos 32 tūkst. gyventojų ir iki Gibraltaro priėmimo į UEFA buvo mažiausia šalis Europos futbolo šeimoje.

San Marino rinktinė yra iškovojusi vienintelę pergalę - 2004 metais kontrolinėse rungtynėse pranoko Lichtenšteiną. Visgi kelis kartus šios komandos metraštyje yra užfiksuota lygiųjų - 1993 m. pavyko 0:0 sužaisti su Turkija, o dukart ant pietiečių barjero suklupo mūsų kaimynai.

2001 m. San Marinas parsivežė tašką iš rungtynių su Latvija Rygoje (1:1). Kitąmet EURO 2004 atrankoje, kurią Latvija sėkmingai įveikė, pergalę San Marine mūsų kaimynams atnešė tik varžovų įvartis į savo vartus 89-ąją minutę.

Pernai lapkritį San Marino atstovai savo tvirtovėje nenusileido Estijai (0:0). Tai buvo šios atrankos grupės rungtynės.
Jaunių lygmenyje (iki 19 metų) yra suklupę ir lietuviai - 2003 m. San Marine vykusios rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Nacionalinių rinktinių lygmenyje mūsiškiai laimėjo visas trejas rungtynes - 4:0 namuose ir 2:0 bei 1:0 svečiuose.

Rinktinės treneris Pierangelo Manzaroli dešimt metų atstovavo San Marino rinktinei kaip žaidėjas. Kaip treneris ketverius metus treniravo U-21 rinktinę, su kuria iškovojo istorinę pirmąją pergalę prieš Velsą. Pasitraukus ilgamečiam treneriui Giampaolo Mazza pernai P. Manzaroli stojo prie nacionalinės rinktinės vairo.

Lygiosios prilygsta pergalei

Prieš rungtynes Vilniuje P. Manzaroli tikino, kad jo komanda neatsisako savo tikslo oficialiose rungtynėse iškovoti pergalę, tačiau pripažino, kad lygiosios taip pat būtų puikus rezultatas.

„Mums lygiosios - kaip kitoms komandoms patekimas į pagrindinį etapą. Tačiau bus labai sunku. lietuviai pralaimėjo paskutines rungtynes, todėl labai stengsis įveikti mus, - kalbėjo P. Manzaroli - Lietuva turi gerą komandą, kuri yra grupės viduryje ir gali kovoti dėl trečiosios vietos. Lietuvos rinktinė turi gerų jaunų žaidėjų, tokių kaip Spalvis, Novikovas, Černychas. Manau, kad ateityje ši komanda turi gerą perspektyvą."

„Mums tai bus sunkios rungtynės. Turėsime būti labai gerai organizuoti. Labai norime pasipriešinti rimčiau, nei rungtynėse su anglais", - kalbėjo vartininkas Elia Benedettini.

Šeštadienį San Marino komanda namuose nusileido Anglijai rezultatu 0:6. Tiesa, pirmajame kėlinyje anglai įvarčius mušė nelengvai - pirmąjį Wayne'as Rooney įmušė po 11 metrų baudinio, o antrąjį varžovai įsimušė patys.

Lietuvos ir San Marino rungtynės įvyks šiandien, nuo 21 val. 45 min. LFF stadione. Bilietus į rungtynes galima įsigyti „Bilietai.lt" svetainėje.

San Marino rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva

Vartininkai: Elia Benedettini (S.S. „Murata"), Andrea Manzaroli (A.C. „Juvenes Dogana"), Giacomo Muraccini („Domagnano" F.C.).
Gynėjai: Marco Berardi (S.S. „Folgore"), Cristian Brolli (S.S. „Folgore"), Lorenzo Buscarini (S.S. „Murata"), Alessandro Dela Valle (S.S. „Folgore"), Alex Della Valle (S.C. „Faetano"), Mirko Palazzi (S.P. „Tre Penne"), Carlo Valentini (S.S. „Murata"), Fabio Vitaioli (S.S. „Murata");

Saugai: Manuel Battistini (A.C. „Juvenes Dogana"), Maicol Berretti (S.S. „Murata"), Nicola Chiaruzzi (S.P. „Tre Penne"), Lorenzo Gasperoni (A.C. „Juvenes Dogana"), Alessandro Golinucci (F.C. „Domagnano"), Enrico Golinucci (A.C. „Libertas"), Pier Filippo Mazza (A.C. „Juvenes Dogana"), Matteo Vitaioli (F.C. „Fiorentino");

Puolėjai: Adolfo José Hirsch (S.S. „Folgore"), Danilo Ezequiel Rinaldi (S.P. „La Fiorita"), Andy Selva (S.P. „La Fiorita"), Mattia Stefanelli (A.C. „Juvenes Dogana").