Savo geriausiųjų vienuoliktuką atskleidęs Y. Toure: "Marquezas buvo 10 kartų geresnis už Pique"

Pirėjo "Olympiakos" klubą palikęs ir šiuo metu Anglijoje viešintis Yaya Toure "Sky Sports" futbolo laidoje atskleidė iš savo buvusių komandos draugų sudarytą geriausiųjų vienuoliktuką.

Į ją pateko žaidėjai iš "Manchester City" ir "Barcelona" klubų bei vienas iš nacionalinės rinktinės. Socialinėje erdvėje kilo nedidelis šurmulys po to, kai Y. Toure pareiškė, kad buvęs "Barcelona" gynėjas Rafaelis Marquezas savo laikais buvo dešimt kartų geresnis nei Gerardas Pique.

"Marquezas buvo vienas kiečiausių gynėjų. Žmonės jo neprisimena, nes jis nežaidė Anglijoje. Tačiau tą visada galima padaryti nuėjus į "Youtube" ir prisiminti jo laiką "Barcelona" klube. Jis buvo dešimt kartų geresnis nei Pique.

Jie yra panašūs, tačiau Pique yra gerokai aukštesnis. Patikėkite manimi, jis buvo dešimt kartų geresnis už jį. Jis buvo toks puikus, aš jį taip pamilau", - Meksikos futbolo legendai pagyrų negailėjo afrikietis.

Y. Toure savo vienuoliktuke į vartininko poziciją įtraukė Edersoną. Gynyboje šalia Marquezo pasirinko Vincentą Kompany ir Carlesą Puyolį.

Į saugų liniją Y. Toure pastatė penkis buvusius savo komandos draugus: Andesą Iniesta, Lionel Messi, Leroy'ų Sane, Thierry Henry ir Sergio Aguero, kurį laiko itin universaliu puolėju, galinčiu nusileisti ir saugų liniją.

Puolimo duetą sudaro du bene geriausi Afrikos puolėjai – Didier Drogba ir Samuelis Eto'o.

Yaya Toure vienuoliktukas: