Senasis Kauno stadionas skaičiuoja paskutines dienas

Šį savaitgalį Kaune esančiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione įvyks paskutinės sporto varžybos. Per 20 mėnesių pastatyti aukščiausius UEFA reikalavimus atitinkantį stadioną įsipareigojusi Turkijos bendrovė „Kayi Construction“ kitą savaitę pradės griovimo darbus.

Dalį stadiono teritorijos jau juosia statybinės tvoros. Šį šeštadienį čia dar vyks ėjimo ir futbolo, o sekmadienį – regbio varžybos. Stadioną palikus paskutiniams sportininkams, juos pakeis statybininkai ir jų technika.

„Turėti gerą stadioną yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos garbės reikalas. Visas kelias, kurį iki šios dienos nuėjome šiame projekte, buvo ilgas ir tikrai nelengvas. Bet mūsų komanda atlaikė visus bandymus sužlugdyti šitą visai šaliai svarbų projektą“, – akcentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šiuo metu aplink dalį stadiono jau stovi statybinės tvoros, kuriomis suformuotas saugus koridorius sunkiajai technikai. Netrukus tvoros apjuos visą stadiono teritoriją.

„Stadiono griovimo darbai prasidės nuo tribūnų. Čia pirmiausia bus ardomos sėdimos vietos, griaunama senoji švieslentė. Lygiagrečiai į statybvietę važiuos sunkioji technika, bus statomi statybiniai vagonėliai“, – komentavo bendrovės „Kayi Construction“ atstovas Gintaras Černiauskas.

Laimėjo bylą

Rugpjūčio mėnesio pradžioje Kauno apygardos teismas ne tik atmetė stadiono rekonstrukciją siekusių sustabdyti Vilniaus bendrovių „LitCon“ ir „Versina“ ieškinius, bet ir patenkino Kauno savivaldybės prašymą nelaukiant sprendimo įsiteisėjimo pašalinti anksčiau taikytas laikinąsias apsaugos priemones. Tai atvėrė kelią Kaunui ir visai Lietuvai svarbaus projekto pradžiai.

Kauno miesto savivaldybės skelbtame konkurse „Kayi Construction“ pasiūlė mažiausią kainą (34,95 mln. Eur). Vilniaus įmonė „Versina“ rekonstruoti stadioną siūlėsi už 35,5 mln. Eur. Savivaldybės atstovams buvo kilę klausimų dėl turkų kompanijos sąmatoje pateiktų sumų, skirtų paruošiamiesiems darbams. Sulaukę „Kayi Construction“ paaiškinimo, miesto vadovai dėl tolimesnių veiksmų konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnyba. Po šių konsultacijų buvo nuspręsta greta statybos darbų sutarties pasirašyti papildomą susitarimą, kuris miestui padės griežtai kontroliuoti mokėjimus už vykdomus darbus.

Gaus aukščiausią kategoriją

Bendrovė „Kayi Construction“ patenka tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Šiuo metu jos vykdomų projektų vertė siekia 1,5 mlrd. eurų. 2009 metais ši kompanija pastatė Vilniuje veikiantį prekybos centrą „Ozas“. Įmonės klientų sąraše yra tokios kompanijos kaip IKEA, „Volkswagen“, „Renault“, „Beko“, „Marriot“ ir „Pirelli“.

Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Per muzikos koncertus stadionas talpins iki 30 tūkst. žmonių. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

kaunas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...