Sensacingai žaidusi "Roma" eliminavo "Barca" iš Čempionų lygos, "Liverpool" dar kartą įveikė "Man City" (VIDEO, FOTO)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo pirmieji du pusfinalio dalyviai – Romoje ir Mančesteryje įvyko atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės.

Didžiausia sezono sensacija užfiksuota Italijos sostinėje, kur "Roma" susigrūmė su "Barcelona". Pirmają dvikovą katalonai laimėjo rezultatu 4-1, todėl atrodė, kad čia bus tik formalumų sutvarkymas. Tačiau "romėnai" pateikė staigmeną, kurios negalėjo tikėtis nei jų sirgaliai - katalonus sutriuškino rezultatu 3-0 ir dėl svečiuose pasiekto įvarčio žengė į pusfinalį.

Centrinėmis šio vakaro rungtynėms turėjo tapti "Man City" ir "Liverpool" dvikova, tačiau neįtikėtinas "Roma" pasirodymas prikaustė futbolo žiūrovus prie ekranų.

Nuo pat pradžių "Roma" nebijojo svečių iš Katalonijos ir aktyviai pradėjo rungtynes. Ilgai laukti įvarčio, kuris suteikė viltis, neprireikė - Edinas Džeko 6-ąją minutę po puikaus Daniele De Rossi perdavimo išvedė šeimininkus į priekį.

"Roma" pajautė, kad gali užsikabinti šiose rungtynėse ir toliau spaudė varžovus. "Barcelona" bandė atsakyti pavojingomis atakomis, tačiau jų bandymai buvo itin pasyvūs, o savo darbą gynyboje nepriekaištingai atliko ir "romėnai".

Antrajame kėlinyje vaizdas nepasikeitė - "Roma" ir toliau primetė savo žaidimo sąlygas. Olimpinis stadionas į triumfą pasinėrę 58-ąją minutę - prie "Barcelona" vartų buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį sėkmingai realizavęs D. De Rossi priartino "Roma" prie sensacingo išsigelbėjimo.

"Roma" komandai reikėjo dar būtinai vieno įvarčio. Šeimininkai neturėjo ko prarasti ir tęsė savo aktyvias atakas. "Barcelona" kaip ir visą rungtynių laiką progų pasižymėti taip ir neturėjo.

82-ąją minutę sensacija galiausiai įvyko - Kostas Manolas po kampinio puikiu smūgiu galva nuginklavo Ter Stegeną ir "Roma" priartėjo prie savo istorinės pergalės.

Per likusį laiką "romėnams" beliko tik atsilaikyti. Katalonai bandė sugrįžti į rungtynes ir turėjo keletą pavojingų epizodų, tačiau šeimininkų gynėjai gynėsi per daug užtikrintai ir "Roma" išsaugojo rezultatą 3-0.

"Roma" pasiekė istorinę pergalę - ne tik pirmą kartą per savo gyvavimą atkrintamosiose rungtynėse panaikino trijų įvarčių deficitą, bet ir pirmą kartą klubo istorijoje žais Čempionų lygos pusfinalyje. Savo ruožtu "Barca" jau net trečius metus iš eilės lieka be pusfinalio etapo.

Kitose rungtynėse stebuklą taip pat bandė sukurti "Man City", tačiau tokios dramatiškos pabaigos "Etihad" stadione nebuvo - galingai pirmąjį kėlinį pradėję "miestiečiai" buvo vėl priversti pripažinti "Liverpool" pranašumą, kurie bendru rezultatu 5-1 žengė į pusfinalį.

"Man City" rungtynes pradėjo tiesiog idealiai - jau 2-ąją minutę Virgilio van Dijko klaida pasinaudojęs Raheemas Sterlingas atliko puikų perdavimą Gabrieliui Jesusui, kuris tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartus.

"Miestiečiai" ir toliau spaudė varžovus. Rungtynėse ne iš gerosios pusės blizgėjo arbitras, kuris sykį neskaitė ir Leroy'aus Sane įvarčio, nors jis buvo įmuštas pagal taisykles.

"Man City" dominavo visą pirmąjį kėlinį. Bernardo Silva pataikė į vartų konstrukciją, nuolatos buvo kuriamas pavojingos progos, tačiau per likusį pirmojo kėlinio laiką "raudonieji" daugiau nepraleido.

Antrajame kėlinyje Pepo Guardiolos auklėtinių "baterijos sėdo" - "Man City" sumažino savo žaidimo tempą, o jau 56-ąją minutę ir prarado viltis išsigelbėti. Mohamedas Salah vėl nuliūdino "miestiečius" pasiekdamas išlyginamąjį įvartį, kuris reiškė, kad šeimininkams norint išsigelbėti reikia jau net keturių įvarčių.

Likęs rungtynių laikas bėgo ramiai - abi komandos žaidė be įtampos. 77-ąją minutę "Man City" gavo dar vieną smūgį - grubiai gynyboje suklydęs Nicolas Otamendi leido Roberto Firmino išbėgti vienam prieš vartininką ir pastarąjį nuginkluoti.

"Liverpool" džiaugėsi pergale ir po ilgos pertraukos pasiektu Čempionų lygos pusfinaliu.

Rezultatai:

"Roma" 3 - 0 "Barcelona"
(Pirmas mačas: 1-4, galutinis rezultatas: 4-4)
6' [1 - 0] E. Dzeko
58' [2 - 0] D. De Rossi (11 m. baudinys)
82' [3 - 0] K. Manolas

"Man City" 1 - 2 "Liverpool"
(Pirmas mačas: 0-3, galutinis rezultatas: 1-5)
2' [1 - 0] Gabriel
56' [1 - 1] M. Salah
77' [1 - 2] R. Firmino

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...