Serbijos rinktinė į Vilnių atvyksta ženkliai pasikeitusi

Etatine Lietuvos varžove pastaraisiais metais tapusi Serbijos rinktinė į Vilnių Europos čempionato atrankos rungtynėms atvyksta ženkliai pasikeitusi – komandoje naujas treneris ir nemažai naujų veidų komandos sudėtyje.

Lietuvos ir Serbijos rinktinės susitiks ketvirtą kartą per dvejus metus. Tris iš jų serbams dirigavo treneris Mladenas Krstajičius, tačiau jo komandoje nebėra. Nuo vasaros prie rinktinės vairo stojo specialistas, kuris dar prieš metus Vilniuje lankėsi kaip Juodkalnijos strategas – Ljubiša Tumbakovičius. Jo užimta kėdė ypač „karšta“ - jis jau dešimtasis Serbijos rinktinės strategas šiame dešimtmetyje.

Paskutinėse tarpusavio rungtynėse birželį Belgrade serbai iškovojo įtikinamą pergalę 4:1. Bent penkių žaidėjų, kurie tą dieną rungtyniavo, šį kartą komandoje nebus. Bene ryškiausias – į rinktinę nepakviestas Luka Jovičius, kuris šį sezoną dar nepasižymėjo Madrido „Real“ klube.  Du gynėjai – veteranas Antonio Rukavina ir Urošo Spajičius – nepakviesti.  Į rinktinės sąrašus iš pradžių buvo įtraukti, tačiau vėliau dėl traumos iš rikiuotės iškrito gynėjas Nikola Maksimovičius, ir viena komandos žvaigždžių, prieš metus Vilniuje vienintelį įvartį įmušęs Dušanas Tadičius.

Iš žaidėjų, kurie birželį nerungtyniavo, tačiau padėjo komandai paskutinėse rungtynėse rugsėjį Liuksemburge,  nebus traumuoto saugo Sergejaus Milinkovičiaus-Savičiaus ir vieno komandos veteranų Nemanja Matičiaus. Pastarasis ne itin sėkmingai pradėjo sezoną „Manchester United“ gretose.

Nekviesti kai kurių žaidėjų naujasis Serbijos treneris gali sau leisti, nes rinktinėje apstu talentingų žaidėjų iš elitinių Europos lygų. Rinktinėje nepakeičiami gynėjai iš Italijos „Serie A“ - Nikola Milenkovičius ir komandos kapitonas Aleksandaras Kolarovas.

Saugų grandyje vis sėkmingiau žaidžia Frankfurto „Eintracht“ klubo duetas Mijatas Gacinovičius ir Filipas Kostičius. Po metų pertraukos serbams vėl padeda „Crystal Palace“ žaidėjas Luka Milivojevičius, kuris į rinktinę grįžo pasikeitus treneriui.

Puolimo grandyje vis svarbesnį vaidmenį atlieka ir seniau su ne vienu treneriu konfliktavęs, įvairiuose Italijos klubuose žaidęs Ademas Ljajičius. Jis kartu su Londono „Fulham“ puolėju Aleksandaras Mitrovičiumi per pastarąsias dvejas tarpusavio rungtynes į lietuvių vartus įmušė penkis įvarčius.

A. Mitrovičius jau yra pasižymėjęs net 29 kartus per 52 rungtynes. Pagal šį rodiklį jis yra tarp dešimties geriausių visų laikų Serbijos rinktinės (įskaitant buvusios Jugoslavijos) snaiperių.

Ketvirtadienį šio puolėjo įvartis paskutinę minutę atnešė Serbijai pergalę 1:0 kontrolinėse rungtynėse prieš Naująją Zelandiją. Šioje akistatoje serbų treneris nemažai eksperimentavo, suteikė galimybių pasireikšti rinktinėje žaidžiantiems mažiau.

Vienas jų - gynėjas Marko Gobeljičius, kuris Lietuvoje išgarsėjo ne iš geriausios pusės. UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse Belgrade tarp vietos „Crvena Zvezda“ ir Marijampolės „Sūduvos“ jis po po šiurkščios pražangos sulaužė koją Vaidui Slavickui. Vėliau lietuvio atsiprašinėjo tiek serbas, tiek ir „Crvena Zvezda“ klubas.

Serbijos rinktinė LFF stadione žais pirmadienį, spalio 14-ąją. Bilietus į rungtynes platina „Tiketa“.

Serbijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva

Vartininkai:
Marko Dmitrović (SD “Eibar” Ispanija)
Predrag Rajković („Stade de Reims“, Prancūzija)
Emil Rockov („Vojvodina“, Serbija)

Gynėjai:
Nemanja Miletić (Belgrado „Partizan“)
Marko Gobeljić (Belgrado „Crvena Zvezda“)
Aleksandar Kolarov (AS „Roma“, Italija)
Filip Mladenović (Gdansko „Lechia“ Lenkija)
Nikola Milenković (ACF „Fiorentina“, Italija)
Stefan Mitrović (RC „Strasbourg“, Prancūzija)
Nemanja Milunović (Belgrado „Crvena Zvezda“)
Milan Rodić (Belgrado „Crvena Zvezda“)

Saugai:
Luka Milivojević (Londono „Crystal Palace“, Anglija)
Saša Lukić („Torino“ FC, Italija)
Nemanja Maksimović („Getafe“ CF, Ispanija)
Nemanja Gudelj („Sevilla“ FC, Ispanija)
Mijat Gaćinović (Frankfurto „Eintracht“, Vokietija)
Filip Kostić (Frankfurto „Eintracht“, Vokietija)
Nemanja Radonjić („Olympique de Marseille“, Prancūzija)
Adem Ljajić (Stambulo „Besiktas“, Turkija)

Puolėjai:
Aleksandar Mitrović (Londono „Fulham“, Anglija)
Milan Pavkov (Belgrado „Crvena Zvezda“)
Andrija Pavlović (Nikosijos APOEL, Kipras)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...