Serbų spauda pasijuokė iš lietuvių: "Sutriuškinti juos pakako 15 minučių"

Serbijos futbolo visuomenė buvo sunerimusi. Tačiau pirmadienio įvykiai serbams sugrąžino įsitikinimą, kad „Ereliais“ vadinama jų futbolo rinktinė dar gyva ir pasiruošusi skristi, rašo lrytas.lt.

Serbų žiniasklaidos, sirgalių ir pačių futbolininkų nuotaiką pataisė Europos čempionato atrankos rungtynėse Belgrade pasiekta lengva pergalė prieš Lietuvos rinktinę 4:1.

Pernai pasaulio čempionate dalyvavusiems serbams šios pergalės reikėjo kaip oro – vos prieš tris dienas „Ereliai“ buvo nutupdyti Ukrainoje, kur pralaimėjo dar baisesniu rezultatu 0:5.

„Galvos vėl pakeltos“, – po pergalės prieš lietuvius džiaugėsi Serbijos sporto dienraštis „Sportski žurnal“, antradienį viršelyje išspausdinęs besidžiaugiančių savo šalies futbolininkų nuotrauką.

Penktadienį patirtos nesėkmės atgarsius buvo galima jausti ir kitų leidinių antraštėse.

„Mitrovičius ir Jovičius smogė anksti. Serbija išliejo pyktį ant lietuvių“, – rašė dienraštis „Večernje Novosti“.

„Katastrofa pamiršta“, – pagrindinio straipsnio antraštėje teigė interneto svetainė sportske.net. „Ereliai“ vėl skrenda“, – pagerėjusios nuotaikos neslėpė dienraštis „Kurir“.

Kita vertus, serbų žiniasklaida pabandė apraminti tuos, kurie galbūt džiaugėsi pernelyg energingai, nes pirmadienį įveikti varžovai nebuvo stiprūs.

„Ereliai“ sudorojo silpnus lietuvius“, – antraštėje tvirtino dienraštis „Telegraf“.

„Serbija sugrąžino schemą 4-4-2 ir lengvai nugalėjo grupės autsaiderius“, – pirmajame straipsnio sakinyje rašė „Sportski žurnal“.

„Serbijai užteko 15 minučių, kad sutriuškintų Lietuvą“, – buvo parašyta B92 televizijos interneto svetainės antraštėje.

„Tik patys futbolininkai ir sirgaliai žinojo, kaip jie jautėsi po triuškinamo pralaimėjimo Ukrainoje. Ir tik Lietuvos futbolininkai žino, ką reiškia žaisti su tokia įpykusia komanda.

Atsigavę po Lvove patirto nokauto, Mladenas Krstajičius ir jo komanda iškart stojo į kovą su varžovais, kuriuos dukart nugalėjo praėjusių metų rudenį.

Šįkart Serbijos rinktinė pasiekė didelę ir pelnytą pergalę 4:1 ir parodė, kad vis dar yra gyva. Komanda vėl priminė tą komandą, kuri sėkmingai žygiavo pasaulio čempionato atrankoje ir Tautų lygoje. „Ereliai“ vėl išskleidė sparnus“, – pirmadienio įvykių santrauką pateikė „Večernje Novosti“.

Rolandas V. Eidvilas, lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...