Serbų trenerio likimas spręsis rungtynėse su Lietuva

Serbijos futbolo rinktinei šiuo metu sunkios dienos. Pasaulio čempionate Rusijoje dalyvavusi komanda itin nesėkmingai pradėjo Europos čempionato atranką, kai 1:1 sužaidė su portugalais ir net 0:5 nusileido ukrainiečiams.

Jau pirmadienio vakarą su serbais žais ir Lietuvos nacionalinė rinktinė. Abi komandos per dvejas rungtynes yra iškovojusios po tašką ir turnyro lentelėje rikiuojasi greta - lietuviai užima 4 poziciją, o serbai - 5.

Serbijos futbolo federacijos bazėje prieš šias rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje žurnalistai aršiai užsipuolė nacionalinės komandos strategą Mladeną Krstajičių, kuriam teko kalbėti ne apie rungtynes su Lietuva, o aiškintis dėl susitikimo su Ukraina.

Serbijos žiniasklaida prognozuoja, kad jeigu rungtynėse su Lietuva serbai praras taškus, tai vyriausiojo trenerio dienos šiame poste bus suskaičiuotos.

„Mes gerbiame Lietuvos rinktinę, tačiau patys turėjome labai sunkų mačą su Ukraina. Mums svarbu jį pamiršti. Aš tikiu, kad mano vyrai susitvarkys su psichologija. Popieriuje mūsų komanda yra favoritė, tačiau, manau, kad mūsų laukia sunkios rungtynės, - po spaudos konferencijos sakė M. Krstajičius. - Pasikartosiu, mes gerbiame savo varžovus, tačiau mums bus sunku dėl įvykių nutikusių Ukrainoje“.

Treneris neišskyrė nei vieno Lietuvos rinktinės žaidėjo bei apgailestavo, kad šiose rungtynėse serbams nepadės jų sirgaliai. UEFA sprendimus šis susitikimas vyks už uždarų durų.

„Aš galiu kalbėti tik apie visą Lietuvos rinktinę, o ne apie konkrečius žaidėjus. Aš nemėgstu išskirti individualių žaidėjų, nes pergales pasiekia visa komanda kartu. Reikia gerbti visus žaidėjus, kurie yra komandoje ir reikia gerbti pačius varžovus, - diplomatiškai pasisakė strategas. - Kiekvieną kartą žaisti be žiūrovų yra sunku. Tačiau mes esame profesionalai, turime aikštėje atiduoti visas jėgas ir pasiekti mums taip reikalingą pergalę“.  

Serbijos ir Lietuvos rinktinių rungtynės Europos čempionato atrankoje vyks pirmadienį 21:45 val. Šį susitikimą tiesiogiai transliuos „LRT Plius“ kanalas ir portalas „lrt.lt“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...