Sezonui besiruošdama "Gintra" nugalėjo "Šiaulių" krepšininkus

Šiaulių arenoje trečius metus iš eilės sausio mėnesį galima matyti ne itin akiai įprastą vaizdą – vietoje parketo ir krepšių daugiafunkcinio komplekso pagrindinėje salėje įrengta moderni futbolo aikštė.

Čia tris savaites karaliauja sporto karalius futbolas, o šia proga Šiaulių “Gintros-Universiteto” futbolininkės ir krepšinio klubo “Šiauliai” krepšininkai surengė draugišką mačą, kuriame emocijų ir geros nuotaikos netrūko.

Lietuvos čempionės šį kartą Antano Sireikos auklėtiniams didelių vilčių nepaliko ir nugalėjo varžovus įtikinamai 7:4 (4:2).

Įvarčiai:

“Gintra-Universitetas”: L.Gudčenko – 2, A.Filenko, V.Neverdauskaitė, L.Žižytė, S.Karasiovaitė ir D.Gailevičiūtė po 1.

“Šiauliai”: D.Sabeckis – 2, K.Žemaitis ir M.Žukauskas po 1.

“Gintros” merginos į priekį išsiveržė jau pačioje susitikimo pradžioje, kai vartus gynusį Šarūną Beniušį nuginklavo Dovilė Gailevičiūtė. Po kelių minučių rezultatą padvigubino Lolita Žižytė, o trečią kirtį vyrams smogė Samanta Karasiovaitė – 3:0.

Krepšininkai po tokio šalto dušo ėmė žaisti aktyviau ir nenorėjo leistis triuškinami. Čia pat rezultatą tiksliu smūgiu sušvelnino Donatas Sabeckis – 3:1. Vis tik varžovus techniškai “maudžiusi” Liuba Gudčenko neilgai trukus vėl grąžino 3 įvarčių persvarą – 4:1.

Iki pertraukos A.Sireikos kariaunai pavyko dar kartą pasižymėti ir išsaugoti intrigą antrajam kėliniui – 4:2.

Antro kėlinio startas buvo toks pat, kaip ir rungtynių pradžios – greitas įvartis į Ryčio Pipiro ginamus vartus, kuris juose pakeitė ne itin sėkmingai pasirodžiusį Š.Beniušį – 5:2. “Gintros-Universiteto” žaidėjos nemažino apsukų ir po dar dviejų V.Neverdauskaitės bei L.Gudčenko įvarčių rungtynių nugalėtojas abejonių jau nebekėlė – 7:2. “Šiauliai” neprarado kovotojų dvasios ir iki mačo pabaigos dėka Kristupo Žemaičio ir Mantvydo Žukausko pelnytų įvarčių deficitą sumažino iki padoraus. Susitikimas baigėsi pelnyta merginų pergale rezultatu 7:4.

Po rungtynių buvo išrinkti geriausi žaidėjai iš abiejų komandų. “Gintros-Universiteto” ekipoje krepšininkai geriausia šio mačo žaidėja pripažino ir prizą įteikė L.Gudčenko, o merginos talentą įžvelgė K.Žemaičio žaidime bei pasveikino jį įteikdamos atminimo dovaną. 

Pats K.Žemaitis komentuodamas rungtynes sakė, kad buvo smagu išbandyti jėgas su futbolo sporto šakos profesionalėmis, o pralaimėjimo nesureikšmino, nes teigė matęs kokiu lygiu “Gintros-Universiteto” futbolininkės gali žaisti, kai stebėjo rungtynes UEFA moterų Čempionių lygos rungtynes.

“Esu vienas iš nedaugelio mūsų komandoje, kuris itin aktyviai domisi futbolu. Seku futbolo naujienas ir dažnai pasižiūriu rungtynes. Pats nesu geras žaidėjas, bet tarp komandos draugų atrodau neblogai”, – šypsojosi “Šiaulių” įžaidėjas.

“Buvo tikrai smagu išmėginti jėgas su profesionalėmis. Juk mes šį rudenį ėjome į Šiaulių stadioną palaikyti šiauliečių tiek su Ciuricho, tiek su Barselonos komandomis. Džiaugėmės jų pasiekimu, buvo nuostabu matyti pilnutėlį stadioną žmonių atėjusių stebėti ne vyrų, o moterų futbolą. Matėme kokiu aukštu lygiu žaidžia “Gintros” futbolininkės, todėl šiandien laimėti pernelyg ir nesitikėjome. Rezultatas yra dėsningas, nes mes varžovėms neprilygstame techniniu lygiu”, – kalbėjo krepšininkas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...