Šiandien Monake – Čempionų lygos burtų traukimo ceremonija ir geriausiųjų apdovanojimai

Didysis vasaros laukimas baigėsi – jau šiandien Monake bus ištraukti 2019-20 metų UEFA Čempionų lygos grupių etapo burtai. Kaip ir visada turnyre dalyvaus 32 komandos, kurios bus suskirstytos po keturias į aštuonias grupes.

Paskutinieji vietą grupių etape šią savaitę užsitikrino šeši klubai – "Ajax", Prahos "Slavia", "Club Brugge", "Crvena zvezda", Zagrebo "Dinamo" ir "Olympiakos".

Visos 32 komandos buvo suskirstytos į keturis krepšelius. Į pirmąjį pateko stipriausių Europos pirmenybių čempionai ir Čempionų bei Europos lygos nugalėtojai.

Tai – "Liverpool", "Chelsea", "Barcelona", "Manchester City", "Juventus", "Bayern", Paryžiaus "Saint-Germain" ir Sankt Peterburgo "Zenit".

Antrajame krepšelyje atsidūrė Madrido "Real", "Atletico", Dortmundo "Borussia", "Napoli", "Šachtar", "Tottenham", "Ajax" ir Lisabonos "Benfica".

Trečiajame krepšelyje savo varžovų laukia "Lyon", Lėverkuzeno "Bayer", "Salzburg", "Olympiakos", "Club Brugge", "Valencia", Milano "Inter" ir "Dinamo". Į potencialiai silpniausią ketvirtąjį pateko Maskvos "Lokomotiv", "Genk", "Galatasaray", "Leipzig", "Slavia", "Crvena zvezda", "Atalanta" ir "Lille".

Po keturis klubus Čempionų lygoje turi penkių šalių čempionatai – Ispanijos, Anglijos, Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos. Iš Rusijos tiesioginius kelialapius gavo du klubai, o visos kitos šalys turi po vieną atstovą.

Burtų traukimo ceremonijos metu Monake taip pat bus apdovanoti geriausi praėjusio sezono futbolininkai. Už 2018-19 metų sezoną bus įteikti prizai geriausiam vartininkui, gynėjui, saugui ir puolėjui. Visi nominantai – šioje nuorodoje.

Pati ceremonijos kulminacija įvyks, kai bus paskelbtas geriausias metų futbolininkas ir futbolininkė Europoje. Metų futbolininku pretenduoja tapti Lionelis Messi, Virgilas van Dijkas ir Cristiano Ronaldo.

Iškilminga ceremonija Monake prasidės 19 valandą Lietuvos laiku.

Čempionų lygos grupių etapas startuos rugsėjo 17-ąją dieną, o turnyro finalas Stambule įvyks kitų metų gegužės 30-ąją.