Šiauliuose vykęs sirgalių turnyras pasibaigė "Žalgirio" fanams nemaloniu rezultatu

Šiauliuose buvo sužaistas tradicinis jau 47-asis Lietuvos futbolo klubų fanų turnyras. Toks turnyras vyksta du kartus per metus ir žaidžiamas jau nuo 1995-ųjų, rašo sportas.info

Tiesa, šiais laikais turnyre dalyvauja nedaug Lietuvoje veikiančių klubų fanų. Bene didžioji dauguma iš devynių dalyvavusių lietuviškų ekipų buvo sudarytas iš prieš kelis metus egzistavusių, o dabar jau išnykusių komandų gerbėjų.

Dar septynios komandos atvyko iš užsienio - Latvijos ir Ukrainos. Lietuvišką žiemos turnyrą labai pamėgę Kijevo "Dynamo" gerbėjai surinko net keturias komandas. O iš viso jų atvyko apie septynias dešimtis.

Turnyrą laimėjo buvusio "Šiaulių" klubo fanų komanda.

Nors šiauliečiai - viena labiausiai tituluotų ekipų fanų turnyre, laimėjusi jį jau 14-ą kartą, jie toli gražu nebuvo laikomi šio turnyro favoritais. Pastarąjį kartą "Šiauliai" fanų čempionais tapo dar 2012-iaisias.

Finale "Šiaulių" fanai 4:2 nugalėjo Klaipėdos "Atlanto" ultrų "Vakarų Fronto" komandą.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos susitiko dar viena šeimininkų komanda - "Šiaulių" aistruolių veteranų ekipa ir Kijevo "Dynamo" pirmoji komanda. Susuitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2, o baudinius tiksliau (3:2) mušė šiauliečiai.

Daugiausiai titulų fanų turnyro istorijoje - 17 – iškovoję Vilniaus "Žalgirio" aistruoliai šį kartą net nepajėgė patekti į atkrintamąsias varžybas.

I.Butautas, sportas.info