"Spyris" nutraukė pralaimėjimų seriją A lygoje (VIDEO)

Penkių Kauno „Spyrio“ ekipos pralaimėjimų serija „SMScredit.lt A lygoje“ – jau istorija. Komandos lyderiai neleido dar labiau grimzti kauniečiams į dugną ir, pelnę du svarbius įvarčius po pertraukos, padėjo Laikinosios sostinės ekipai 2:1 (0:1) įveikti Utenos „Utenį“. Laimio Bičkausko treniruojami futbolininkai iškovojo trečiąją pergalę ir pakilo į šeštąją turnyro lentelės poziciją.

Pačioje rungtynių pradžioje svečiams teko nuryti karčią piliulę, kai susižeidė iki tol nė karto nepakeistas ir visose akistatose žaidęs Danielis Gunevičius. Kairiojo krašto gynėjo trauma nebuvo įtraukta į Mindaugo Čepo paruoštą scenarijų, tad jau 6-ą minutę teko atlikti priverstinį keitimą.

Vis dėlto toks įvykių posūkis „Utenio“ futbolininkams kojos nepakišo. Jau visai netrukus po Edgaro Mastianicos perdavimo iš dešiniojo krašto į baudos aikštelę įsiveržęs Ilja Tračynskis smūgiavo virš vartų.

Svečiai kontroliavo aikštės vidurį ir neleisdavo jame laisvai jaustis kauniečiams, kurie turėjo galimybę tik tolimais perdavimais pratęsti atakas.

18-ą minutę aktyviai kairiajame krašte rungtyniavęs Mindaugas Grigaravičius perdavė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau šis nuo „Spyrio“ gynėjo palankiai atšoko Mykolui Krasnovskiui. Saugas vėl įrodė, jog turi „smagią“ dešinę koją ir tiksliu smūgiu vienu lietimu į tolimąjį vartų kampą išvedė „Utenį“ į priekį.

Gana blankiai atrodę šeimininkai nieko aštraus prie varžovų nepajėgė sukurti. 30-ą minutę po susidūrimo su varžovu aikštę buvo priverstas palikti gynėjas Marius Miškinis.

Kėliniui artėjant į pabaigą puikią progą turėjo Darius Kazubovičius. Puolėjas po puikaus E.Mastianicos perdavimo iššoko vienas prieš vartininką, tačiau idealia galimybe nepasinaudojo ir netiksliai perdavė kamuolį komandos draugui.

„Spyris“ prieš pertrauką sukūrė pirmą aštresnį momentą. Giussepe Palma atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau kiek per toli atsileido kamuolį ir Ignui Plūkui rimčiau pagrasinti nesugebėjo.

Pirmame išpuolyje po pauzės šeimininkai netoli baudos aikštelės uždirbo baudos smūgį. Standartinę padėtį 47-ą minutę ryžosi realizuoti Andrius Velička ir tą padarė idealiai. Veterano per gyvatvorę perkeltas kamuolys suspurdėjo „Utenio“ vartų tinkle.

Gana emocingai, bet be pavojingų momentų besiklosčiusios rungtynės 66-ą minutę įgavo visai kitokį posūkį. Dmitrijus Rekišas nusprendė iš gana tolimos distancijos smūgiuoti vienu lietimu ir atrodė, jog toks smūgis turėtų būti lengvas grobis I.Plūkui. Vis dėlto vartininkas gaudydamas kamuolį suklydo ir praleido itin apmaudų įvartį.

Rungtynių pabaigoje prie šeimininkų vartų buvo karšta, tačiau geriausią progą turėjo ne svečiai iš Utenos. Kauniečiai galėjo įtvirtinti savo pergalę, bet puikaus D.Rekišo perdavimo sulaukęs Jevegnijus Morozas neišnaudojo idealios galimybės bei pasiuntė kamuolį į išorinę tinklo dalį.

Vis dėlto šeimininkams pavyko išlaikyti teigiamą rezultatą ir švęsti pasiekti reikalingą pergalę.

„Utenio“ ekipoje po keitimo aikštėje pasirodė buvęs „Trakų“ futbolininkas Povilas Krasnovskis, kuriam tai buvo debiutas šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...