"Stumbras" pasipildė "Championship" pirmenybėse žaidusiu gynėju

Prieš svarbiausią atkarpą Lietuvos futbolo A lygoje Kauno „Stumbras“ sulaukė dar vieno papildymo. Komanda pasirašė sutartį su kairio krašto gynėju iš Portugalijos Rafaeliu Floro.

24 metų futbolininkas jau atvyko į Kauną ir kurį laiką treniruojasi su „Stumbru“. Visi perėjimo formalumai sutvarkyti ir naujokas Lietuvoje gali debiutuoti jau LFF Taurės pusfinalio rungtynėse sekmadienį Alytuje su DFK „Dainava“.

Kairio gynėjo ir kairio saugo pozicijose įprastai rungtyniaujantis Rafaelis Floro anksčiau yra žaidęs Portugalijos jaunimo rinktinėse. U-20 rinktinės sudėtyje jis sužaidė penkis, o U-18 gretose – tris mačus.

Vilkint Portugalijos rinktinės marškinėlius jam teko rungtyniauti prieš Meksikos, Čilės, Prancūzijos ir Anglijos bendraamžius 2014 m. vykusiame „Toulon“ taurės turnyre, kur jis buvo startinės sudėties žaidėjas.

Tuo metu kartu su juo rinktinėje žaidė tokios dabartinės žvaigždės kaip Bruno Varela, Bruno Fernandesas, Ricardo Horta, Helderis Costa ir kiti.

Profesionalo karjerą „Stumbro“ naujokas pradėjo „Porto B“ klube, o 2013 m. po sėkmingos peržiūros jis pasirašė sutartį su Anglijos „Sheffield Wednesday“, kur praleido dvejus metus. Tiesa, nors sėkmingai žaidė antroje komandoje daug šansų pagrindinėje ekipoje 19-metis futbolininkas nesulaukė. Jis sužaidė vieną kėlinį „Championshipo“ rungtynėse prieš „Burnley“ ir kartą į aikštę žengė taurės turnyre.

Po dviejų sezonų Anglijoje R. Floro sugrįžo į Portugaliją, kur jam sutartį pasiūlė „Belenenses“. Pagrindinėje komandoje jam įsitvirtinti taip pat nepavyko, tad keletą sezonų futbolininkas nuomos pagrindais praleido kituose klubuose.

Praėjusių metų vasarą žaidėjas persikėlė į antros pagal pajėgumą Portugalijos lygos klubą „Cova da Piedade“, kur sužaidė septynis mačus per kuriuos įmušė vieną įvartį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Būtent tai ir buvo paskutinė jo karjeros stotelė prieš atvykimą į Lietuvą.

fcstumbras.lt