"Stumbro" merdėjimas tęsiasi: klubas atsisakė žaisti A lygos rungtynes

Finansinių problemų turintis Kauno "Stumbras" šeštadienį atsisakė žaisti A lygos rungtynes su "Palanga". Kauno klubas savo pranešime teigė, kad toks sprendimas priimtas dėl palaikymo trūkumo iš  Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pusės.

"Kauno Stumbras šiandien neketina žaisti A lygos rungtynių. Taip yra dėlto, jog klubas nesulaukia palaikymo iš Lietuvos futbolo federacijos, šiuo klubui sunkiu metu", - savo "Facebook" paskyroje rašė "Stumbras".

Į tokį kauniečių pareiškimą greit sureagavo ir LFF, kuri išleido pranešimą, kuriame teigiama, kad federacija stengėsi padėti didžiulių skolų slegiamam klubui.

"Šiuo metu "Stumbro" klubas turi 20 tūkst. eurų skolų federacijai, tačiau, nepaisant to, mes stengėmės jiems pagelbėti. Pavyzdžiui, birželio 15 d. rungtynes klubui buvo leistos žaisti nemokant už stadioną nuomą. Birželio 16 dieną turėjusios vykti rungtynės tarp "Žalgirio B" ir "Stumbro B" dublerinių komandų buvo nukeltos į rugpjūčio 20 dieną dėl sudėtingos "Stumbro" klubo situacijos. Ieškome būdų, kaip padėti klubui, tačiau už varžybų sportinių kriterijų įgyvendinimą yra atsakingas pats klubas", - teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kauno klubo nedalyvavimą birželio 15 dienos rungtynėse išnagrinės LFF Drausmės komitetas, kuris priims atitinkamas sankcijas vadovaujantis LFF Drausmės kodeksu.

Anot LFF vadovo, artimiausiu metu federacija priims sprendimus dėl susidariusios bendros „Stumbro“ situacijos: "Paskutines dvi savaites kalbamės su klubu, tačiau konkretaus ir įgyvendinamo veiksmų plano mes iš jų pasigendame. Dabartinė situacija smukdo tiek klubo, tiek lygos prestižą, todėl imsimės atitinkamų veiksmų."

Priminsime, kad "Stumbras" liepos mėnesį turėtų startuoti UEFA Europos lygos atrankos turnyre. Panašu, kad klubas iki tol gali ir neišgyventi.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...