„Stumbro“ naujokas iš Portugalijos: „Atlantą“ privalome nugalėti“

Trečioje A lygos vietoje įsitaisę Kauno „Stumbro“ futbolininkai šį vakarą Klaipėdoje susitiks su vis dar sunkiai prognozuojamu Klaipėdos „Atlantu“. Kauniečių naujokas Rafaelis Floro įsitikinęs – tai rungtynės, kuriose būtini trys taškai.
 
Praėjusią savaitę į Lietuvą atvykęs portugalas R. Floro dar visai neseniai rungtyniavo Portugalijos U-20 rinktinėje kartu su ne viena dabartine futbolo žvaigžde, o vėliau debiutavo Anglijos „Championship“ lygoje, taip pat turėjo ilgalaikę sutartį su aukščiausios lygos „Belenenses“ klubu.
 
Tačiau dabar R. Floro yra Kaune ir pergalingai debiutavo „Stumbro“ gretose. Krašto gynėjas žaidė be keitimų, o „Stumbras“ „SHARP“ LFF taurės pusfinalyje net 4:0 sutriuškino DFK „Dainavą“.
 
– Sveikas prisijungęs prie kolektyvo, kokie pirmieji įspūdžiai?, – fcstumbras.lt pasiteiravo R. Floro.
 
– Man susidarė įspūdis, kad Lietuva yra labai rami šalis. Įspūdžiai tik teigiami, oro sąlygos kol kas nuostabios, tad belieka visą dėmesį skirti futbolui.
 
– Jau spėjai debiutuoti „Stumbro“ gretose. Ką gali pasakyti apie pirmąjį mačą Alytuje?
 
– Manau, kad debiutinės rungtynės buvo neblogos, tačiau nenorėčiau kalbėti apie savo pasirodymą. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę, įrodėme savo pranašumą ir žaisime Lietuvos taurės finale. Tai puikus pasiekimas.
 
– Kokią įtaką tam, kad atsidūrei Lietuvoje, turėjo treneris Mariano Barreto?
 
– Jo įtaka labai didelė, būtent jis man paskambino, pakvietė prisijungti ir papasakojo apie šį klubą. Esu čia tam, kad padėčiau komandai siekti jos tikslų. Esame trečioje vietoje A lygoje, žaisime taurės finale. Laukia įdomūs iššūkiai, malonu būti to dalimi.
 
– Iki sezono pabaigos liko vos keli mėnesiai. Kokius tikslus sau keli?
 
– Asmeniškai noriu žaisti visose rungtynėse, man reikalinga žaidybinė praktika. Jau spėjau įsitikinti, kad „Stumbre“ yra suburtas išties puikus kolektyvas, į kurį įsilieti buvo labai lengva.
 
– Atrodo, dar ne taip seniai žaidei Portugalijos U-18 ir U-20 rinktinėje greta dabar itin garsių futbolininkų. Ką prisimeni iš to laikotarpio?
 
– Prabėgo treji–ketveri metai, tad viską prisimenu puikiai. Žaisti Portugalijos rinktinėje buvo išties didelė garbė, to laikotarpio niekada nepamiršiu. Su nemažai žaidėjų vis dar palaikome ryšius, kai kuriuos iš jų galiu vadinti savo draugais.
 
– Žaidei Portugalijos rinktinėje, vėliau debiutavai Anglijos „Championship“ lygoje, tada pasirašei sutartį su žinomu „Belenenses“ klubu, tačiau žaidybinio laiko šiuose klubuose gavai labai mažai. Kodėl taip nutiko?
 
– Kartais futbole yra dalykų, kurių negali įtakoti. Visada stengiuosi dirbti šimtu procentų, atsiduoti tiek, kiek galiu. Dabar esu Lietuvoje ir padarysiu viską, kad prisidėčiau prie „Stumbro“ sėkmės.
 
– Turbūt tikiesi, kad Lietuva taps sėkminga tarpine stotele grįžtant į tą lygį, kuriame buvai?
 
– Aš viską vertinu kiek paprasčiau. Čia radau puikų kolektyvą ir idealias darbo sąlygas tobulėjimui. Man tai svarbiausia. Visko reikia siekti žingsnis po žingsnio, tą ir darau.
 
– Šiandien laukia A lygos rungtynės išvykoje su „Atlantu“. Kokie lūkesčiai?
 
– Prieš šį susitikimą visos mūsų mintys tik apie pergalę. Situacija turnyro lentelėje įtempta, tad prarasti taškų neturime teisės. Bus sunku, bet privalome nugalėti.