„Sūduva“ ir „Lietava“ sužaidė lygiosiomis, „Atlantas“ triuškinamai pralaimėjo Kipre

Stipriausio šalies čempionato ekipos tęsia pasiruošimą naujajam „SMScredit.lt A lygos“ sezonui. Marijampolėje jėgas išmėgino vietos „Sūduva“ ir Jonavos „Lietava“, tuo tarpu naktį į Kiprą išvykęs Klaipėdos „Atlantas“ pirmosiose kontrolinėse rungtynėse metė iššūkį Konstantos „Viitorul“ (Rumunija) klubui.

Lietuviškų komandų akistatoje užfiksuotos lygiosios 1:1 (0:1), tuo tarpu uostamiesčio ekipa varžovui neprilygo ir patyrė nesėkmę 0:5.

Suvalkijoje „Lietavą“ pirmojo kėlinio viduryje į priekį išvedė Tomas Salamanavičius. „Sūduvai“ rezultatą išlyginti pavyko po pertraukos, įvarčio autorius - Paulius Janušauskas. Progų įmušti turėjo abi komandos, bet aikštės šeimininkų legionieriui Andro Švrljugai ir jonaviškių kapitonui Laurynui Stonkui pritrūko sėkmės.

Daug keitimų rungtynių metu atlikęs klubo vyr. treneris Donatas Vencevičius liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu.

„Kaip pirmas rungtynes vertinu neblogai. Buvo gerų momentų, visuma esu patenkintas. Tikslas buvo pažiūrėti, kaip atrodo komanda, kokios kiekvieno žaidėjo galimybės. Pirmame kėlinyje atrodėme šiek tiek geriau, patys pirmi įmušėme. Buvo tikrai graži ataka, geras perdavimas iš krašto ir puikus T. Salamanavičiaus įvartis. Antrame kėlinyje padarėme daug keitimų, išleidome daugiau jaunesnių žaidėjų, suteikėme jiems progą. Antroji pusė jau buvo šiek tiek silpnesnė, praleidome įvartį. Tačiau turėjome keletą gerų progų, tik joms realizuoti pritrūko tikslumo“, – apie pirmą kontrolinį susitikimą kalbėjo D. Vencevičius.

Į aikštę „Lietavos“ vyr. treneris išleido ir jau su klubu sutartis sudariusius žaidėjus, ir atvykusius peržiūrai futbolininkus.

„Rungtynėse žaidė 7-8 peržiūrai atvykę žaidėjai, tad šią naktį manęs laukia intensyvus darbas, nes žiūrėsiu vaizdo įrašą ir spręsiu, kurie iš jų verti likti. Dėl vieno jau esu tvirtai apsisprendęs, o dėl kitų – žiūrėsime. Laukia ilga naktis. Ko nors vieno šiandien išskirti nenorėčiau, vieni pasirodė geriau, kiti – blogiau. Man svarbiausia komandinis žaidimas ir bendras rezultatas“, – sakė šį sezoną klubui vadovaujantis futbolo specialistas.

Jonavos ekipai tai buvo pirmasis ikisezoninis susitikimas, „Sūduvai“ – jau trečiasis.

„Šiek tiek jautėsi, kad „Sūduva“ yra daugiau žaidusi. Ypač tai išryškėjo antrame kėlinyje. Varžovai išleido pagrindinę sudėtį, o mes kaip tik daug rotavome, tai, aišku, išderino žaidimą, tačiau nesigailiu“, – teigė D. Vencevičius.

Tuo tarpu po bemiegės nakties ir skrydžio į Kiprą nespėję pailsėti „Atlanto“ futbolininkai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Rumunijos čempionate pirmaujančiai ir antrajai sezono daliai besiruošiančiai „Viitorul“ ekipai, kuri Lietuvos komandai atseikėjo penkis įvarčius be atsako.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...