"Sūduva" mezga ryšius su Afrikos "Chelsea" klubu

Antrus metus iš eilės Lietuvos čempione tapusios Marijampolės „Sūduvos“ direktorius leidosi į neįprastą kelionę – Ganoje jis stebėjo draugišką futbolo turnyrą, o pajėgiausia mūsų šalies komanda yra netoli bendradarbiavimo sutarties su Berekumo „Chelsea“ klubu, rašo 15min.lt

Agento Diego Martinso skambučio sulaukęs „Sūduvos“ direktorius Karolis Skinkys patikėjo šio žodžiais ir išsiruošė į kelionę Afrikoje. Ganoje nusileidęs marijampolietis sėdo į kitą lėktuvą, vėliau dar dardėjo ne pačiais kokybiškiausiais keliais kol atvyko į Berekumą – maždaug 60 tūkstančių gyventojų turintį miestą netoli Dramblio Kaulo Kranto sienos.

Čia stebėjo rungtynes ir žvalgėsi perspektyvių talentų, nors dauguma žaidėjų direktoriui įspūdžio nepaliko.

Šiuo metu Ganos „Premier“ lygoje devintoje vietoje žengiantis „Chelsea“ klubas partnerystės su ekipa iš Europos nori ir dėl to, kad pamojavęs šiuo koziriu galėtų lengviau prisikviesti jaunus futbolininkus iš aplinkinių regionų.

Nors abiems pusėms sutartis lyg ir tiko, tačiau Berekumo klubas turėjo vieną priežastį, kodėl kalbos kol kas ir liko tik kalbomis. Ta priežastis – 18-metis Stephenas Amankona. Šis jaunuolis vasarį su Ganos U-20 rinktine dalyvaus „Cup of Nations“ turnyre, į kurį kryps daug jaunųjų talentų ieškančių akių.

Ar bus galutinai sudėlioti visi taškai ant sutarties tarp klubų, parodys laikas.

M.Krasnickas, 15min.lt