"Sūduva" nepralaužė "Ekrano" gynybos

Marijampolės klubas prarado du svarbius taškus kovoje dėl medalių. „SMScredit.lt A lygos“ XXIV-ojo turo dvikovoje „Sūduva“ nerado priešnuodžių prieš patikimą „Ekrano“ gynybą ir sužaidė be įvarčių 0:0. Panevėžiečiai aštuntąjį kartą baigę rungtynes lygiosiomis užima šeštąją vietą turnyro lentelėje, o marijampoliečiai žygiuoja ketvirti.

Šeimininkai vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui perėmė iniciatyvą, tačiau visi pakelti kampiniai bei aukšti perdavimai iš kraštų naudos neatnešė. Ekraniečiai išsiskyrė tik tolimu Mandinho smūgiu, po gražios atakos brazilo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Kėliniui įpusėjus „Sūduva“ aikštėje tiesiog dominavo. 23-iąją minutę po Tomo Radzinevičiaus aukšto perdavimo Karolis Chvedukas smūgiavo galva iš arti, bet dėkinga proga buvo nerealizuota – kamuolys pralėkė arti tikslo.

Tas pats Marijampolės klubo saugas atliko gerą perdavimą įkirtusiam į baudos aikštelę Mindaugui Grigaravičiui, kuris smūgiavo galva krisdamas, tačiau tai padarė netiksliai.

Kelios nerealizuotos marijampoliečių progos lyg ir pažadino „Ekraną“ kėlinio pabaigoje. 36-ąją minutę greitos kontratakos metu Donatas Petrauskas sulaukė gero komandos draugo perdavimo, bet jo smūgiuotą kamuolį atrėmė Džiugas Bartkus.

Kiek vėliau svečių futbolininkas atliko pavojingą smūgį iš toli, o paskutinės pirmojo kėlinio atakos metu savo meistriškumą vėl buvo priverstas rodyti D.Bartkus, vartininkas atrėmė dar vieną iš toli smūgiuotą kamuolį.

Po pertraukos žaidimas kiek apsilygino, tačiau „Sūduva“ vėl taip pat pavojingai atakavo kraštais. Šį kartą itin aktyvus buvo dešinysis flangas, kuriame žaidė Valentinas Baranovskis. Pirmą kartą startinėje sudėtyje rungtyniavęs legionierius iš Ispanijos Carlosas Martinezas Aibaras atliko tikslų perdavimą M.Grigaravičiui, tačiau saugas buvęs dėkingoje padėtyje į kamuolį nepataikė.

Visų rungtynių metu „Ekranas“ užtikrintai gynėsi nuo šeimininkų kampinių ir pasileisdavo į greitas atakas. Vienos jų metu puikiai sužaidė Dovydas Norvilas su Elivelto, brazilas atliko perdavimą į baudos aikštelę Edvardui Tamulevičiui, tačiau puolėjui savo progos išnaudoti nepavyko.

"Sūduva" netiksliai surengė keletą pavojingų bei greitų atakų, bet akistatos pabaigoje savo progą vis tik turėjo. 87-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Giorgio Russo surado T.Radzinevičių, patyręs puolėjas techniškai susistabdė kamuolį, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką Luką Žukauską.

Rungtynių pabaigoje aktyvesni buvo ekraniečiai, tačiau nuo poros standartinių padėčių šeimininkai užtikrintai apsigynė. Puikiai pirmajame kėlinyje rungtyniavę marijampoliečiai po pertraukos atrodė gerokai blankiau. 

alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...