"Sūduva" nusileido Baltarusijos ekipai

Marijampolės „Sūduva“ pasirengimą 2020 metų sezonui užbaigė pralaimėjimu. Per paskutiniąsias kontrolinės rungtynes „Hikvision“ futbolo arenos manieže Lietuvos čempionai 0:2 (0:0) nusileido Gardino „Neman“ (Baltarusija) ekipai.

Šį kartą dėl ligos komandai negalėjo padėti Mihretas Topčagičius, o į aikštę nuo pirmųjų minučių žengė Ivanas Kardumas, Andro Švrljuga, Semiras Kerla, Ivanas Hladikas, Aleksandaras Živanovičius, Thomas Salamonas, Povilas Leimonas, Domagojus Pušičius, Renanas Oliveira, Josipas Tadičius ir Eligijus Jankauskas.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė Giedrius Matulevičius, Chrisas Goslinas, Algis Jankauskas, Vaidas Slavickas ir Hamdi Nagguezas.

„Neman“ jau pirmosios savo atakos metu smūgiu į artimąjį kampą patikrino I. Kardumo budrumą, tačiau vėliau iki pat kėlinio pabaigos „Sūduvos“ vartininkas rimtesnio darbo nebeturėjo.

Tuo metu jo kolega kitoje aikštės darbavosi iš peties. Arčiausiai tikslo buvo J. Tadičius, kai po jo smūgio galva „Neman“ vartų sargas šuolyje nukreipė kamuolį į kampinį. Netrukus „Sūduvos“ puolėjas buvo tik minimaliai netaiklus atlikdamas įspūdingą smūgį žirklėmis per save.

Atakos smaigalyje taip pat buvo atsidūrę T. Salamonas, R. Oliveira, E. Jankauskas, bet pasižymėti nė vienam iš jų nepavyko.

Po pertraukos rungtynių stilius nesikeitė. Jau antrojo kėlinio pradžioje „Sūduva“ vienos atakos metu atliko keletą stiprių smūgių, tačiau „Neman“ vartininkas ir vėl buvo nepramušamas.

Netrukus puikią progą įmušti turėjo E. Jankauskas, bet jo smūgį galva taip pat atrėmė smečių vartų sargas.

„Sūduva“ visiškai kontroliavo žaidimą iki 60 min., kai „Neman“ surengė kontrataką, kuri baigėsi Zorano Marušičiaus įvarčiu.

Po šio epizodo marijampoliečių žaidimas kiek išsiderino ir Gardino komanda dar keletą kartų sukėlė pavojų prie „Sūduvos“ vartų.

Kai Lietuvos čempionai nusiramino, pavojingi epizodai prie „Neman“ vartų vėl ėmė kilti vienas po kito. Labai pavojingai galva į vartų kampą smūgiavo S. Kerla, bet svečius ir vėl išgelbėjo vartininkas.

Netrukus T. Salamonas iš patogios padėties smūgiavo į tolimą kampą kairiąja koja, o greta virpsto skriejančio kamuolio vos nepasiekė A. Švrljuga.

76 min. vartininkas gelbėjo „Neman“ po J. Tadičiaus smūgio, o 81 min. vėl nesileido iš keleto metrų pramušamas S. Kerlos.

Netrukus dar kartą pavojingai smūgiavo J. Tadičius, bet 87 min. įvartis ir vėl krito į „Sūduvos“ vartus. Šį kartą baltarusiai pasinaudojo standartine situacija, o pasižymėjo Jegoras Hvalko.

Per likusį laiką komandoms sukurti pavojingų progų nebepavyko.

„Sūduvai“ tai buvo paskutinės – septintosios – kontrolinės rungtynės šią žiemą. Anksčiau marijampoliečiai sužaidė lygiosiomis su „Kauno Žalgiriu“ (0:0), Rygos RFS (1:1) ir „Ufa“ (1:1), nusileido Rygos „Metta“ (2:3) bei nugalėjo Česke Budejovicų „Dynamo“ (2:0) ir Jerevano „Urartu“ (1:0).

Po savaitės – vasario 29-ąją – „Sūduva“ Vilniaus „Sportimos“ manieže susikaus su „Žalgiriu“ dėl LFF Supertaurės.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...