"Sūduva" po pergalės prieš APOEL susižers rekordinę sumą

Jau aišku, kad istorinę pergalę pasiekusi Marijampolės "Sūduva" savo biudžetą papildys rekordine suma.

Pirmajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape Lietuvos čempionai pateikė tikrą sensaciją - bendru rezultatu 3:2 nugalėjo turtingą Nikosijos APOEL komandą ir dabar varžysis dėl tolimesnio kelio stipriausiame Europos turnyre.

Ši pergalė "Sūdūvai" atnešė beveik 1 mln. eurų. Įveikę pirmąjį etapą, marijampoliečiai savo klubo sąskaitą pasipildė 280 tūkst. eurų, o antrajame etape, jau nepriklausomai nuo rezultatų, "Sūduva" gaus dar 380 tūkst. eurų.

Jau aišku, kad net ir iškritus po antrojo etapo, į "Sūduvos" sąskaitą įplauktų dar papildomi 280 tūkst. eurų - Lietuvos čempionai būtų permesti į Europos lygos trečiąjį atrankos etapą, kuris ir garantuotų būtent tokią sumą.

Net ir nelaimėję visų likusių rungtynių marijampoliečių biudžetą pasipildytų 940 tūkst. eurų suma. Ši suma vėliau dar išaugtų dėl UEFA išmokos šalių čempionams - į grupių etapus nepatekusios čempionės savo sąskaitas kiek vėliau papildys dar 260 tūkst. eurų suma.

Tai viršija istorinį praėjusio sezono "Sūduvos" žygį Europos lygos atrankoje - paskutinį etapą pasiekę marijampoliečiai tada užsidirbo 895 tūkst. eurų.