T. Courtois - geriausias praėjusios vasaros pirkinys

CIES Futbolo Observatorija pasidalino praėjusios vasaros žaidėjų perėjimų lango duomenimis ir nustatė, kad geriausią sandorį atliko Madrido "Real" klubas.

T. Courtois, kuris buvo pripažintas geriausiu pasaulio čempionato vartininku, vasarą paliko Londono "Chelsea" ir grįžo į Madridą. Iki šiol manoma, kad už belgą buvo sumokėti 35 mln. eurų, nors CIES duomenimis, sandoris kainavo 40 mln. eurų.

Pasak minėto šaltinio, tikroji šio žaidėjo vertė buvo 62,6 mln. eurų, todėl Madrido "Real" vartininką gavo 22,6 mln. eurų pigiau.

Antroji vieta atiteko kitai Madrido komandai - "Atletico" už 25 mln. eurų įsigijo atraminį saugą Rodri, kuris tą vasarą buvo įvertintas 46,9 mln. eurų. Taigi, "rojiblancos" jį gavo 21,9 mln. eurų pigiau.

Blogiausiu vasaros sandoriu yra laikomas Kepa atvykimas į Londono "Chelsea". CIES duomenimis, tikroji vartininko kaino praėjusią vasarą buvo 35,3 mln. eurų, o "Chelsea" už jį paklojo 80 mln. eurų. "Mėlynieji" už jį permokėjo 44,7 mln. eurų.

CIES duomenys taip pat atskleidžia, kad "Manchester City" už Riyadą Mahrezą paklojo net 85 mln. eurų. Jo vertė buvo 57 mln. eurų, todėl "miestiečiai" permokėjo 28 mln. eurų.

Geriausi vasaros sandoriai:

Žaidėjai, už kuriuos buvo permokėta šią vasarą: