Tautų lygos finale – Portugalijos rinktinės triumfas

Šį vakarą įvyko pirmą kartą Senajame žemyne surengtas UEFA Tautų lygos finalas. Šis turnyras pakeitė draugiškas rinktinių rungtynes, kurios vyko iki pat praėjusių metų.

Dėl pagrindinio trofėjaus Porto miesto stadione susigrūmė Portugalijos ir Nyderlandų rinktinės. Vienintelis Goncalo Guedeso įvartis šiose rungtynėse nulėmė portugalų triumfą savo žiūrovų akivaizdoje.

Portugalai su Cristiano Ronaldo priešakyje itin agresyviai pradėjo rungtynes ir nuo pirmų minučių kėlė problemas olandams.

Pirmajame kėlinyje olandai nieko pavojingo taip ir nesukūrė, o juos pačius nuo praleisto įvarčio gelbėjo užtikrintai žaidęs Jasperas Cillessenas.

Antrajame kėlinyje Nyderlandai kiek pagyvino savo žaidimą, tačiau to neužteko – 60-ąją minutę Goncalo Guedesas pasiekė pergalingą įvartį. "Valencia" krašto puolėjas po Bernardo Silva perdavimo galingu smūgiu nukreipė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Per likusį laiką olandai susikūrė pavojingų epizodų – ypač arti įvarčio buvo Memphis Depay'us, tačiau į jo smūgį galva reagavo Rui Patricio.

Portugalai rungtynių pabaigoje atlaikė varžovų spaudimą ir tapo pirmąja komanda, laimėjusia naujai įkurtą Tautų lygą.

Triumfas šiame turnyre dar negarantuoja patekimo į 2020 m. Europos čempionatą. Ši pergalė gali būti svarbi, jeigu portugalams nepavyktų pačios atrankos metu patekti į pagrindinį turnyrą.

Už triumfą Tautų lygoje portugalai iš prizinio fondo gaus 10,5 mln. eurų, Nyderlandai – 9 mln.

Rezultatas:

Portugalija 1 - 0 Nyderlandai
60' [1 - 0] G. Guedes

 

 

Startinės sudėtys:

Portugalija: Rui Patrício; Semedo, Fonte, Rúben Dias, Guerreiro; Danilo, William Carvalho, Bruno Fernandes; Bernardo Silva, Ronaldo, Guedes.

Nyderlandai: Cillessen; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Blind; Wijnaldum, De Jong, De Roon; Bergwijn, Depay, Babel.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...