Terry ir Boatengas padovanojo pergalę "Stumbrui"

Kauno „Stumbro“ futbolininkai ketvirtadienį sužaidė pirmas draugiškas rungtynes 2017 metais ir jas pažymėjo pergale rezultatu 2:1 (2:1) prieš Utenos „Utenį“. Įvarčius nugalėtojams įmušė duetas iš Ganos Benjaminas Terry ir Benjaminas Boatengas.

Vos prieš savaitę pasirengimą naujajam A lygos sezonui pradėję kauniečiai pirmajame kėlinyje toli gražu nedemonstravo to futbolo, kurį treneriai norėtų matyti sezono metu. Tačiau tai suprantama, šiuo metu futbolininkams tenka dideli krūviai, tad kokybės po savaitės sunkių treniruočių tikėtis sunku.

Pirmajame kėlinyje kiek dažniau su kamuoliu buvo „Utenio“ komanda, kuri šiemet jau spėjo sužaisti keletą draugiškų rungtynių, tame tarpe ir mačą Kauno NFA aikštėje su Kazlų Rūdos „Šilu“. Varžovai žaidė kiek aštriau ir pirmieji pasižymėjo, kai po standartinės padėties kamuolį į vartų tinklą nukreipė vienas iš „Utenio“ peržiūroje dalyvaujančių futbolininkų. Deja, šiame epizode traumą patyrė Tomas Snapkauskas, kurį pakeitė Andre Almeida.

Kauniečiai sužibėjo kėlinio pabaigoje – visų pirma 43-ąją minutę po puikaus perdavimo iš dešinio krašto galingai ir tiksliai galva smūgiavo naujokas Benjaminas Terry – 1:1.

Vos po minutės nuostabų tolimą perdavimą atliko Rimvydas Sadauskas bei išvedė Oumarą Sissoko su kamuoliu į laisvą erdvę arčiau vartų. Nors žaidėjas iš Malio kiek perlaikė kamuolį, galų gale įsiveržęs į baudos aikštelę suklaidino varžovą, buvo pargriautas, o teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį.

Prie kamuolio stojo krašto saugo pozicijoje rungtyniavęs Benjaminas Boatengas, kuris mušė tiksliai – 2:1.

Antrajame kėlinyje abi ekipos atliko ne vieną keitimą, o kauniečių gretose rungtynėms artėjant prie pabaigos pasirodė ir jaunasis vartininkas Matas Daškus.

Nors antrasis kėlinys vyko apylygiai, geresnius šansus įmušti turėjo „Utenis“, vis tik su itin grėsmingais smūgiais puikiai susitvarkė tiek Ignas Driomovas, tiek vėliau M. Daškus. Rungtynės baigėsi nelengva „Stumbro“ pergale rezultatu 2:1 (2:1).

„Stumbras“ rungtynes pradėjo tokios sudėties: I. Driomovas, T. Snapkauskas, R. Sadauskas, peržiūroje dalyvaujantis žaidėjas, J. Nazare, V. Armanavičius, D. Romanovskis, L. Artimavičius, O. Sissoko, B. Boatengas, B. Terry.

Utenio“ starto sudėtis: L. Paukštė, V. Polianskis, A. Levšinas, A. Tručinskas, V. Jeriomenka, T. Matsunaga, G. Zagurskas ir keturi žaidėjai dalyvaujantys peržiūroje.

Penktąsias kontrolines rungtynes uteniškiai žais vasario 14 d. „Winter CUP“ turnyre. Artėjantį antradienį „Utenio“ klubas antrose turnyro rungtynėse Rygoje susitiks su „Babite“ klubu. Tuo tarpu antrąjį savo mačą pasiruošime etape „Stumbras“ sužais lygiai už savaitės, kai jėgas išmėgins su lygos debiutantu Kazlų Rūdos „Šilu“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...