"Tottenham" ir vėl liko be pergalės, "Liverpool" ir "Chelsea" žygiavo pergalingai (VIDEO)

Šeštadienį Anglijos "Premier" lygoje sužaistos septynerios 15-ojo turo rungtynės.

Pirmoji dvikova įvyko "Stamford Bridge" tvirtovėje, kur Londono "Chelsea" priėmė "Newcastle". "Mėlynieji" pirmieji praleido įvartį, tačiau atsitiesė ir pasiekė užtikrintą pergalę.

12-ąją minutę Dwightas Gayle išvedė "šarkas" į priekį, tačiau jau 21-ąją minutę Edenas Hazardas atstatė pusiausvyrą. Ilgai netrukus "mėlynieji" jau pirmavo - 33-ąją minutę Alvaro Morata pasiekė įvartį galva.

Antrajame kėlinyje pergalę užtvirtino tas pats E. Hazardas, 74-ąją pasižymėjęs po Victoro Moseso uždirbto 11 metrų baudinio.

"Chelsea" bent laikinam susilygino taškais su antroje vietoje žygiuojančiu "Manchester United". "Newcastle" kol kas rikiuojasi 12-oje vietoje.

Kitose rungtynėse ant bangos esantis "Liverpool' sudaužė "Brighton". Jurgeno Kloppo auklėtiniai rezultatu 1-5 nepaliko jokių vilčių savo aikštėje žaidusiems varžovams.

Pirmajame kėlinyje "raudonieji" smeigė du įvarčius - pasižymėjo Emre Canas ir Roberto Firmino. Tas pats brazilas antrojo kėlinio pradžioje pasiekė dar vieną įvartį, tačiau netrukus atsilikimą sumažino varžovai pasižymėję nuo 11 metrų žymos. Vis dėlto rungtynių pabaigoje krito dar du "Liverpool" įvarčiai, o vieną iš jų pelnė Philippe Coutinho.

Iš duobės niekaip neišlipa Mauricio Pochettino vadovaujamos Londono "Tottenham". Per ketverias rungtynes nei vienos pergalės neiškovoję "pentiniai" rezultatu 1-1 sužaidė lygiosiomis su "Watford".

13-ąją minutę Christianas Kabasele smūgiu galva išvedė "širšes" į priekį, bet jau 25-ąją minutę Heungas-Minas Sonas rezultatą išlygino. Antrojo kėlinio pradžioje "Watford" įgijo kiekybinį pranašumą, kai Davisonas Sanchezas prieš save išvydo raudoną kortelę, tačiau tai šeimininkų prie pergalės neprivedė.

"Tottenham" su 25 taškais lieka šeštoje pozicijoje ir nuo lyderių jau atsilieka 15 taškų skirtumu. Savo ruožtu "Watford" nuo jų atsilieka tik viena pergale.

Dar kitose rungtynėse pergalingai prie Liverpulio "Everton" vairo debiutavo Samas Allardyce'as, su savo vadovaujama komanda rezultatu 2-0 įveikęs "Huddersfield".

Likę susitikimai baigėsi "Leicester" ir "Stoke City" pergalėmis bei "West Brom" - "Crystal Palace" nulinėmis lygiosiomis.

Rezultatai:

"Chelsea" 3 - 1 "Newcastle"
12' [0 - 1] D. Gayle
21' [1 - 1] E. Hazard
33' [2 - 1] A. Morata
74' [3 - 1] E. Hazard (11 m. baudinys)

"Brighton" 1 - 5 "Liverpool"
30' [0 - 1] E. Can
31' [0 - 2] R. Firmino
49' [0 - 3] R. Firmino
51' [1 - 3] G. Murray (11 m. baudinys)
87' [1 - 4] P. Coutinho
89' [1 - 5] L. Dunk (į savus vartus)

"Everton" 2 - 0 "Huddersfield"
47' [1 - 0] G. Sigurdsson
74' [2 - 0] D. Calvert-Lewin

 

"Leicester" 1 - 0 "Burnley"
6' [1 - 0] D. Gray

 

"Stoke" 2 - 1 "Swansea"
3' [0 - 1] W. Bony
36' [1 - 1] X. Shaqiri
40' [2 - 1] M. Diouf

 

"Watford" 1 - 1 "Tottenham"
13' [1 - 0] C. Kabasele
25' [1 - 1] H-M. Son
52' D. Sanchez ("Tottenham") pašalintas iš aikštės

"West Brom" 0 - 0 "Crystal Palace"

 

Turnyrinė lentelė: