Tragiška C. Ronaldo naktis: nerealizuotas 11 m. baudinys ir dar vienos portugalų lygiosios (VIDEO, FOTO)

Šiandien vakare sužaistos paskutinės antrojo rato F grupės rungtynės. Paryžiaus "Parc des Princes" stadione ginklus tarpusavyje suremė Portugalijos ir Austrijos rinktinės.

Visą rungtynių laiką dominavę portugalai nesugebėjo palaužti savo varžovų ir susitikimas baigėsi rezultatu 0-0. Po sužaistų dviejų turų pirmoje vietoje lieka Vengrija, o portugalai turi surinkę vos du taškus.

Startinės sudėtys:

Portugalija: Patricio; Vierinha, Pepe, R.Carvalho, Guerreiro; Moutinho, Gomes, W.Carvalho; Nani, Quaresma, Ronaldo.

Austrija: Almer; Klein, Hinteregger, Prödl, Fuchs; Baumgartlinger, Ilsanker, Alaba; Harnik, Arnautović, Sabitzer.


Futbolas nuo pat pirmų minučių buvo aktyvus. Abi komandos apsikeitė pavojingomis atakomis prie vienų ir kitų vartų. Aštriai po smūgį galva atliko portugalų puolėjas Nani bei austrų atakų lyderis Marcelas Sabitzeras.

12-ąją minutę puikią progą pasižymėti po greitai įmesto Cristiano Ronaldo kamuolio turėjo Nani, bet į jo smūgį reagavo varžovų vartininkas. Iškart po šio epizodo galingą smūgį iš toli atliko ir Vierinha, bet ir vėl laiku sureagavo Robertas Almeris.

20-ąją minutę savo progos baudos aikštelėje sulaukė ir Cristiano Ronaldo. Po puikaus Raphaelio Guerreiro perdavimo Madrido „Real“ žvaigždė vienu lietimu atliko smūgį, tačiau kamuolys praskriejo greta virpsto.

29-ąją minutę puikią progą pelnyti antrąjį įvartį šiame čempionate turėjo Nani. Po aukšto Andre Gomeso perdavimo Stambulo „Fenerbahce“ krašto puolėjas galva pataikė į virpstą ir rezultatas toliau liko 0-0.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką kur kas grėsmingiau atrodė Portugalija, tačiau pasiekti pirmąjį įvartį jiems nepavyko.

Antrąjį kėlinį galingai pradėjo Austrija. Pavojingą smūgį į vartų kampą atliko Stefanas Ilsankeris, bet jį sėkmingai atrėmė Rui Patricio.

Vėliau žaidimas kiek aprimo ir iniciatyvą su kamuoliu perėmė portugalai. 54-ąją minutę jau galingą smūgį iš toli atliko Cristiano Ronaldo, o po šio epizodo tas pats portugalas galva atliko dar vieną smūgį, bet į visus jo bandymus reagavo austrų vartininkas.

77-ąją minutę portugalai sulaukė teisėjo „dovanėlės“ – už C. Ronaldo prilaikymą buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Vis dėlto portugalas idealia proga pasinaudoti nesugebėjo – kamuolys pataikė į virpstą ir rezultatas liko 0-0.

Per likusį laiką portugalai dar bandė išplėšti pergalę. Tas pats C. Ronaldo buvo pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą, bet tame epizode buvo užfiksuota nuošalė. Galiausiai teisėjas iš Italijos paskelbė rungtynių pabaigą, o švieslentėje degė du nuliai.

Rezultatas:

Portugalija 0 - 0 Austrija
79' C. Ronaldo (Portugalija) nerealizavo 11 m. baudinio

Pagrindinė rungtynių statistika: 

 

 Turnyrinė F grupės lentelė

Vieta Komanda Žaista Laimėta Lygiosios Pralaimėta Įv. santykis Taškai
1 Vengrija 2 1 1 0 3:1 4
2 Islandija 2 0 2 0 2:2 2
3 Portugalija 2 0 2 0 1:1 2
4 Austrija 2 0 1 1 0:2 1

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...