Trenerio vaidmenyje apsipratęs I.Dedura: „Jaunimas klauso ir tobulėja“

Praėjusiame A lygos sezone dar daugiau nei 10 rungtynių sužaidęs ir šią vasarą 41-ąjį gimtadienį atšventęs „Kauno Žalgirio“ trenerių štabo narys Ignas Dedura šiemet nors ir buvo dukart registruotas A lygos rungtynėms, jose nepasirodė.

Vis tik, ilgametis Lietuvos vyrų futbolo rinktinės gynėjas laiko veltui nešvaisto ir pilvo neaugina. Atvirkščiai – treniruotėse jis sportuoja kartu su komanda ir nuolat rungtyniauja LFF II lygos Pietų zonos pirmenybėse vilkėdamas „Kauno Žalgirio“ B komandos marškinėlius. Beje, kartą šiemet II lygos pirmenybėse, komandai nebeturint keitimų, vyriausiam komandos nariui teko stoti ir į komandos vartus.

„Dabar turime užtektinai žaidėjų, tad kam užimti kažkieno vietą? Aš galbūt nebūčiau žaidęs ir pernai, tačiau buvo momentas, kai mums trūko žaidėjų ir teko rungtyniauti. Aišku, dabar vis dar norisi pažaisti, todėl prisijungiu komandos treniruotėse ir žaidžiu kartu su mūsų B komanda II lygoje. Ten patirtimi dalinuosi ir su dar jaunesniais žaidėjais. Vieni žaidėjai yra imlesni ir viską supranta greičiau, kitiems galbūt reikia daugiau laiko arba viskas greitai išeina iš galvos. Vėliau matysime, kas čia pas mus gros pirmu smuiku ir ar nebekartosime praeityje darytų klaidų. Jaunimas tikrai klauso, patys teiraujasi ir manau, kad tikrai tobulėja“, – Žalgiris.lt pasakojo dar 2015-aisiais į klubą atvykęs I.Dedura.

Geriausius savo metus Maskvos „Spartak“ klube praleidęs gynėjas kalbėdamas su Žalgiris.lt taip pat aptarė pirmą sezono pusę ir apsvarstė realius šio sezono tikslus.

„Mūsų tikslas – Europos taurės, todėl geriau būtų A lygoje užimti trečią vietą, kurios ir siekiame, bet net ir nepasisekus, į Europos lygos atranką galime patekti užėmę ir ketvirtą vietą. Taip pat, dar kovojame dėl LFF taurės, netrukus žaisime rungtynes su Gargždų „Banga“. Manau, kad viskas yra realu ir viskas yra mūsų pačių rankose“, – kalbėjo vienas iš komandos senbuvių.

„Žvelgiant į pirmą sezono pusę, labiausiai norėtųsi tobulėti atakoje, nes įvarčiai pas mus mušami ganėtinai sunkiai. Gynyboje taip pat yra ką tobulinti, vis dar ieškome ryšių tarp gynėjų. Dažniausiai įvarčiai pas mus krenta po individualių klaidų. Kažkur žaidėjai nesusikalba tarpusavyje, kažkur užsiima prastą poziciją ir varžovai tuo naudojasi. Taip, sezono metu iš rikiuotės iškrito Tomas Mikuckis, bet pasikvietėme Rimvydą Sadauską ir tą problemą išsprendėme. Aišku, tokiose situacijose reikia laiko priprasti, susižaisti, bet viskas eina į gerą pusę. Vis tik, didžiausios mūsų problemos yra atakoje mušant įvarčius. Komandą papildė Deivydas Matulevičius, tad manau tą dalyką taip pat gerinsime“, – užbaigė Lietuvoje, Baltarusijoje, Latvijoje ir Rusijoje rungtyniavęs kaunietis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...