U-18 rinktinė parodys raumenis tarpautiniame turnyre Minske

Lietuvos U-18 (2002 m. gimimo ir jaunesni) rinktinė pirmadienį pradės pasirengimą tarptautiniam „Development Cup“ turnyrui Minske.

Nuo 2005 m. turnyre dalyvaujančios Lietuvos komandos treneriu šių metų varžyboms buvo paskirtas Andrius Skerla, kuris pastaruosius dvejus metus dirbo U-21 rinktinės vyr. trenerio asistentu, o taip pat yra LFF Techninio departamento vyriausiasis vadybininkas.

LFF Generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius komentavo paskyrimą: „Gruodžio pabaigoje baigėsi mūsų jaunimo U-19 ir U-17 rinktinių trenerių kontraktai, kurių federacija nusprendė nepratęsti. Šiuo metu mūsų prioritetas yra, pirmiausia, Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio išrinkimas. Norime, kad jis formuotų aplink save jaunimo rinktinių trenerius, kurie dirbtų pagal vieningą ir kryptingą filosofiją. Kadangi tarptautinis turnyras Baltarusijoje prasidės jau labai greitai, priėmėme laikiną sprendimą treneriu paskirti Andrių Skerlą. Jis darbuosis su rinktine iki varžybų pabaigos.“

Varžybose Minske dalyvaus 12 komandų, kurios burtų tvarka buvo suskirstytos į tris grupes. Lietuvos rinktinė pateko į C grupę ir žais su Slovakijos, Bulgarijos bei Ukrainos bendraamžiais.

Pirmąsias rungtynes Lietuva žais sausio 20 d. su Slovakija. Sausio 22 d. lietuvių laukia akistata su bulgarais, o sausio 24 d. (ketvirtadienį) A. Skerlos auklėtiniai žais su Ukraina. Sausio 26-28 dienomis vyks atkrintamosios rungtynės dėl finalinių vietų.

Ateinantį pirmadienį U-18 rinktinė susirinks Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, kur treniruosis tris dienas. Sausio 19 dieną komanda išvyks į Baltarusiją. Į stovyklą pakviesti 22 futbolininkai, bet tik 18 žaidėjų vyks su rinktine dalyvauti turnyre.

„Pirmosiomis dienomis, visų pirma, noriu įvertinti ne tik žaidėjų galimybes aikštėje, bet ir susipažinti su kiekvienu futbolininku asmeniškai.Turnyre per 10 dienų sužaisime penkias rungtynes, žaidėjų sudėtyje bus 18, iš jų – 16 aikštės futbolininkai, todėl neabejotinai kiekvienose rungtynėse turėsime rotuoti futbolininkus. Nuovargis gali atsiliepti užduočių išpildymui aikštėje, todėl mums reikės tam pasiruošti. Turnyre Minske dalyvauja pajėgios komandos, mūsų laukia nemažai darbo ne tik aikštėje, bet ir ruošiantis rungtynėms“, - teigė A. Skerla.

Lietuvos U-18 rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Dominykas Valeckas (Vilniaus BFA)
Dovydas Vilkas (Kauno SM „Tauras“)
Aivaras Ugianskas (Kauno SM „Tauras“)

Gynėjai:

Nojus Stankevičius (Vilniaus „Žalgiris“)
Matas Dedura (Kauno SM „Tauras“)
Artemijus Tutyškinas („FCB Escola Varsovia“, Lenkija)
Ugnius Selvenis (FA „Šiauliai“)
Nojus Burdaitis (Vilniaus „Žalgiris“)
Modestas Vainikaitis (FA „Šiauliai“)
Gytis Makauskis (Vilniaus „Žalgiris“)
Danielius Zybartas (Vilniaus „Žalgiris“)
Kristupas Mantinis (FA „Šiauliai“)

Saugai:

Ignas Lukas Kovalskis (FA „Šiauliai“)
Gustas Jarusevičius (Alytaus „Dainava“)
Nedas Labukas (Alytaus FA „Dainava“)
Deitonas Vinckus (Kauno SM „Tauras“)
Deividas Puodžiūnas (FA „Šiauliai“)
Astijus Cvetkovas (Vilniaus „Žalgiris“)
Karolis Žebrauskas („Udinese“, Italija)

Puolėjai:

Eimantas Abramavičius („Panevėžys“)
Motiejus Burba („Sevenoaks“, Anglija)
Meinardas Mikulėnas (Vilniaus „Žalgiris“)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...