U-19 futsal rinktinė debiutavo garbingu pralaimėjimu

Lietuvos U-19 vaikinų futsal rinktinė šeštadienio vakarą sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes istorijoje. Po permainingos kovos lietuviai nusileido Latvijai 2:3.

Vyriausiasis Lietuvos komandos treneris Aleksandro Danilenko iškėlė taktinę užduotį koncentruotis į gynybinius veiksmus ir akylą varžovų priežiūrą, bet chaotiškoje rungtynių pradžioje latviai išsiveržė į priekį jau pirmą minutę.

Tačiau jau po minutės Lietuvos komandai pavyko išlyginti įvartį. Pozicinėje atakoje smūgiu iš aštuonių metrų iškovojo įvartį įmušė kapitonas Genaras Samsonikas.

Jauniesiems Lietuvos futbolininkams pavyko apsiprasti su žaidimo tempu, o 14 minutę jie persvėrė rezultatą. Perėmę kamuolį savo aikštės pusėje, lietuviai išvedė atakoje į priekį Igną Venckų, kuris likęs vienas prieš vartininką sėkmingai pasinaudojo savo proga.

Iki pertraukos rezultatas Jonavos arenos švieslentėje nepasikeitė, o po pertraukos lietuviai netgi turėjo dvi realias progas persvarą padidinti, bet koją kišo nesėkminga realizacija.

Latvijai 34 minutę pavyko rezultatą išlyginti po sumaišties baudos aikštelėje ir Justo Kudirkos įvarčio į savus vartus. Tai išmušė lietuvius iš vėžių ir jau po minutės svečiai pelnė trečiąjį įvartį.

Susitikimas baigėsi Latvijos pergale 2:3. Antrasis rinktinių susitikimas įvyks sausio 13 d. (sekmadienį), 13 val. Jonavos arenoje.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-19 – Latvija U-19
Jonavos arena, 250 žiūrovų
Teisėjas – Arūnas Dapkus
Įvarčiai: 1 min. E. Tarakanovs (0:1), 2 min. G. Samsonik (1:1), 14 min. I. Venckus (2:1), 34 min. J. Kudirka (į savus vartus, 2:2), 35 min. A. Kozlovskis (2:3)

Lietuvos sudėtis: Laurynas Glinskis, Dovydas Španceris, Nojus Šulnis, Genaras Samsonik, Ignas Muračiovas, Deividas Abucevičius, Juozas Lubas, Nedas Zagurskas, Justas Kudirka, Pijus Srėbalius, Ignas Venckus, Džiugas Omiliavičius, Denas Gudaitis, Artiom Rutkovskij, Tanas Petukauskas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...