U-19 futsal rinktinės treneris ir kapitonas patenkinti progresu

Lietuvos U-19 vaikinų salės futbolo (futsal) rinktinės treneris Aleksandras Danilenko ir kapitonas Genaras Samsonikas pozityviai įvertino pirmuosius šios komandos žingsnius rengiantis Europos čempionato atrankos varžyboms.

Debiutinės rinktinės atrankos vyko gruodžio antroje pusėje, o praėjusią savaitę 20 atrinktų žaidėjų susirinko į stovyklą, kurioje intensyviai treniravosi ir analizavo futsal teorijos medžiagą.

Šeštadienį ir sekmadienį lietuviai sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes, kuriose patyrė pralaimėjimus Latvijos bendraamžiams 2:3 ir 2:4.

Prie rinktinės vairo stojęs ukrainietis A. Danilenko po paskutiniųjų rungtynių sakė: „Šioje treniruočių stovykloje dalyvavo 20 žaidėjų, norėjome įvertinti jų kondiciją – visi jie yra pakankamai gerai pasiruošę. Per šias 5 dienas įvairiomis treniruotėmis mėginome lavinti žaidėjų taktinių schemų supratimą. Taip norime, kad žaidėjai laikytųsi vienos strategijos ir idėjos. Rungtynės, kurias sužaidėme su Latvija, ateityje mums labai padės”.

„Noriu padėkoti vaikinams, likau nustebintas, kaip jie suprato, pritaikė ir noriai priėmė jiems diegtą informaciją. Be abejo, buvo daug darbų ir mažai laiko, tačiau vertinant šių 4-5 dienų rezultatą, į ateitį galime žiūrėti pozityviai”, – tvirtino specialistas.

Lietuvos ekipa sausio 22-25 dienomis Europos čempionato atrankos turnyre žais su Andoros, Graikijos ir Juodkalnijos rinktinėmis. A. Danilenko jau numano, kas sudarys sudėties branduolį: „Atrankos rungtynėms 8-9 žaidėjai jau yra atrinkti. Deja, ne visi futbolininkai, kurie galėtų padėti U-19 rinktinei, dėl nuo mūsų nepriklausančių ir įvairių aplinkybių negali būti kartu. Tikiuosi, kad sulauksime ažiotažo prieš atrankos rungtynes ir kviečiu visus sirgalius į Jonavą – manau, bus įdomu išvysti šiuos jaunatvišku  entuziazmu ir emocijomis spinduliuojančius vaikinus, padarysime viską, jog pasiektume geriausią rezultatą”.

Pirmosios Lietuvos U-19 futsal rinktinės kapitonu išrinktas Genaras Samsonikas tvirtino, kad komanda pamažu adaptavosi prie užsienio kalba šnekančiu trenerio, bet džiaugėsi kokybišku treniruočių procesu: „Treneris kalba rusiškai, bet laikui bėgant įsivažiavom, išmokome pagrindinius futsalo metodus. Ties techniškumu dirbome mažiau, bet treneris daug įnešė taktinių sprendimų į mūsų žaidimą. Analizavome varžovus, treniravomės ir dabar po keturių dienų susirinkę tikimės progresuoti toliau“.

„Esame pirmoji tokia komanda Lietuvos istorijoje, tad jaučiame spaudimą, bet taip pat labai laukiame atrankos varžybų – norime pasirodyti kuo geriau ir parodyti geriausias savo galimybes. Žaidėme prieš stiprius varžovus – latvius – kurie treniruojasi jau nuo lapkričio mėnesio ir sužaidė ne vienerias rungtynes. Šios dvejos tarpusavio rungtynės buvo labai naudingos – jos parodė mūsų silpnąsias vietas, tad dabar analizuosime vaizdo įrašus ir tobulinsime savo žaidimą“, - kalbėjo G. Samsonikas.