U-21 rinktinėje - Italijoje patirtį kaupiantys talentai

Lietuvos U-21 futbolo rinktinė pirmadienį Vilniuje pradės pirmąją treniruočių stovyklą 2019 metais, o vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius pasirinko žaidėjų sudėtį, kuri rengsis dvejoms draugiškoms rungtynėms.

Kovo 22 dieną (14 val.) Kauno NFA stadione Lietuvos futbolininkai susitiks su Kauno „Stumbro“ klubu, o kovo 26 dieną (16 val.) LFF stadione Vilniuje išbandys jėgas su Baltarusijos U-21 rinktine.

Į rinktinę naujasis treneris D. Vencevičius pakvietė 23 futbolininkus, iš kurių aštuoni yra legionieriai, o 15 žaidžia Lietuvos pirmenybėse. 12 žaidėjų jau ankščiau yra ragavę treniruočių ar rungtynių U-21 rinktinėje patirties, kitiems tai bus debiutinė pažintis su paskutine jaunimo rinktinių pakopa. Tačiau, pasak trenerio, tai nereiškia, jog senbuviai turi garantuotą vietą startiniame vienuoliktuke.

„Be abejo, gerai, kad sudėtyje yra žaidėjų, kurie užgrūdinti kovų U-21 rinktinėje praėjusiame cikle, bet mes verčiame naują baltą lapą. Tai yra nauja komanda, todėl čia jau buvę žaidėjai turės įrodyti savo vertę, o kiti – pademonstruoti savo galimybes.  Apskritai, nenorime, kad kažkoks gerai žaidžiantis talentas dingtų iš akiračio, tad bendraujame su komandų treneriais ir stebime situaciją. Išplėstiniame sąraše turime 60 žaidėjų“, – kalbėjo D. Vencevičius.

„Rinktinėje neturėsime dviejų futbolininkų - Justino Marazo ir Pauliaus Golubicko - kurie buvo pakviesti į nacionalinę komandą, tuo mes labai džiagiamės ir didžiuojamės. Dėl traumų su komanda negalės būti Karolis Uzėla ir Donatas Konikas“, – teigė specialistas.

Anot trenerio, pirmojoje stovykloje jis sieks geriau susipažinti su esamais futbolininkais: „Noriu susidaryti įspūdį apie žaidėjus, įsitikinti jų galimybėmis dirbdamas su jais kartu. Norėsiu su jais pabendrauti individualiai ir artimiau susipažinti“.

„Ateinančios dvejos rungtynės ir visa savaitė treniruočių bus labai svarbios, nes prieš Europos čempionato atrankos startą birželį turėsime tik dvi dienas treniruočių. Todėl susipažinus su futbolininkų galimybėmis, bus galima galvoti apie tinkamą žaidimo idėjų įgyvendinimą ateityje“, - teigė D. Vencevičius.

D. Vencevičiaus asistentu rinktinėje bus Rolandas Džiaukštas, pastaraisiais metais dirbęs Vilniaus „Žalgirio“ klubo trenerių štabe. Vartininkų treneriu dirbs Audrius Ramonas, kuris beveik dešimtmetį treniravo Lietuvos nacionalinės rinktinės vartininkus. Komandos analitiko pareigas eis Rokas Pranaitis.

Birželio 5 dieną Lietuvos U-21 rinktinė pradės 2021 m. Europos čempionato atrankos 4 grupės varžybas rungtynėmis su San Marinu išvykoje. Grupėje taip žais Čekijos, Škotijos, Kroatijos ir Graikijos rinktinės.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su „Stumbru“ ir Baltarusijos U-21 rinktine:

Vartininkai:
Titas Krapikas (Genujos „Sampdoria“, Italija)
Ovidijus Šiaulys („Virtus Entella“, Italija)

Gynėjai:
Aleksandr Levšin („Riteriai“)
Ernestas Mockus („Kauno Žalgiris“)
Vilius Armalas (Lisabonos „Benfica“, Portugalija)
Benas Šatkus („Nurnberg“, Vokietija)
Tomas Rakašius (Kėdainių „Nevėžis“)
Domantas Antanavičius (Kauno „Stumbras“)
Emanuelis Puzakinas (Alytaus „Dainava“)

Saugai:
Linas Mėgelaitis („Siculo Leonzio“, Italija)
Edvinas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“)
Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija)
Matas Ramanauskas („Riteriai“)
Deividas Šešplaukis („Kauno Žalgiris“)
Ernestas Stočkūnas („Riteriai“)
Renatas Banevičius (Alytaus „Dainava“)
Artūr Dolžnikov („Riteriai“)
Osvaldas Čipkus („Vilniaus „Žalgiris“)
Svajūnas Čyžas („Riteriai“)

Puolėjai:
Eligijus Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“)
Titas Milašius („FCB Escola“, Lenkija)
Gytis Paulauskas („Vilniaus Vytis“)
Edgaras Dubickas („Sicula Leonzio“, Italija)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...