U. Emery įgėlė "Arsenal" žvaigždėms: "Jie iš komandos prašė daugiau, nei patys davė jai"

2018 metų vasarą Londono "Arsenal" vairą perėmęs Unai Emery gavo nepaprastai sunkią užduotį - pakeisti ilgametį "kanonierių" strategą Arsene'ą Wengerą.

Pirmasis ispano sezonas Londone nebuvo prastas. "Arsenal" sugebėjo nužygiuoti iki UEFA Europos lygos finalo, o "Premier" lygoje liko per žingsnį nuo pirmojo ketverto.

Vis tik U. Emery antrasis sezonas Anglijoje prasidėjo itin nesėkmingai ir dar lapkritį jis buvo priverstas atsisveikinti su savo darbu.

Pats treneris, bendraudamas su "France Football", teigė, kad tikėjosi gauti daugiau laiko prie "Arsenal" vairo, o taip pat apkaltino dalį komandos žaidėjų netinkamu požiūriu į darbą.

"Londono "Arsenal" du sezonus iki mano atvykimo akivaizdžiai leidosi žemyn. Mums pavyko sustabdyti šį kritimą ir jau pirmajame sezone žaidėme Europos lygos finale, o "Premier" lygoje nuo ketvirtosios vietos atsilikome tik vienu tašku.

Buvome labai arti patekimo į Čempionų lygą, tačiau pačioje pabaigoje mums nepasisekė. Nepaisant to, sezonas buvo geras ir norėjome toliau tobulėti.

Vis tik mes netekome labai svarbių asmenybių: Koscielny, Čecho, Ramsey bei Monrealio. Būtent tokių asmenybių mums trūko šį sezoną, jog galėtume ir toliau sėkmingai tęsti pradėtus darbus. Kai kurios komandos žvaigždės turėjo netinkamą požiūrį ir iš komandos prašė daugiau, nei patys davė jai.

Viską apibendrinus, mums reikėjo laiko, norint sukurti naująjį "Arsenal". Būtent to aš ir norėjau", - kalbėjo U. Emery.