U. Emery: "Taškus praradome dėl mano kaltės"

Londono "Arsenal" savo sirgalių Anglijos "Premier" lygoje nenudžiugino jau tris turus iš eilės. "Kanonieriai" sekmadienį netikėtai iššvaistė dviejų įvarčių persvarą ir leido pasiekti lygiąsias paskutinėje vietoje žygiuojančiai "Watford".

"Arsenal" pirmajame kėlinyje po Pierre'o-Emericko Aubameyango dublio pirmavo rezultatu 2:0, tačiau "širšės" po pertraukos skambiai grįžo į rungtynes ir pasiekė lygiąsias 2:2. "Arsenal" antroje mačo pusėje iš esmės turėjo daugiau šansų pralaimėti nei laimėti.

Po rungtynių kalbėjęs Unai Emery prisiėmė atsakomybę dėl prarastų taškų ir pridūrė, kad iš šios dvikovos galės pasimokyti jaunieji futbolininkai.

"Mes turime keletą jaunų žaidėjų, kuriems reikia tokios patirties, kaip šiandien", – spaudos konferencijoje sakė U. Emery. – Matteo yra labai jaunas ir emocionalus. Kartais jam reikia suklysti, jog galėtų iš to pasimokyti. Pirmajame kėlinyje jis padarė klaidą, tačiau "Watford" neįmušė".

"Kai analizuoju klaidas, noriu kalbėti apie visos komandos darbą. Aš turiu prisiimti atsakomybę. Neketinu kaltinti vieno ar kito žaidėjo, nes tik mano pareiga yra jiems suteikti pasitikėjimą ir sudaryti žaidimo planą", – tęsė strategas.

Aiškindamas antrojo kėlinio įvykius, U. Emery pasakojo: "Jis buvo sudėtingas, nes varžovai naudojo aukštą spaudimą. Jeigu mums būtų pavykę pralaužti jų spaudimą ir atiduoti kamuolį saugams, mes galėjome atrasti nemažai erdvių jų aikštės pusėje.

Visgi mes nepajėgėme kontroliuoti rungtynių ir išsivaduoti iš jų spaudimo. "Watford" yra puiki komanda ir tai ji įrodė antrajame kėlinyje. Rūbinėje kalbėjome apie ramybę, tačiau to įgyvendinti nepavyko. Turime dirbti ir tobulinti savo žaidimą."

"Arsenal" kitą savaitgalį Anglijoje kovos su "Aston Villa".