UEFA ataskaitoje – per 10 metų beveik dvigubai išaugusios klubų pajamos

UEFA savaitgalį paskelbė finansinę ataskaitą, kurioje matomos per dešimtmetį milžiniškai išaugusios 700 stipriausių Europos futbolo klubų pajamos.

Suskaičiuota, kad 2017 metais bendros 700 Europos klubų pajamos siekė 20,1 mlrd. eurų, kai tuo metu 2008 metais buvo suskaičiuota 11,4 mlrd. eurų.

UEFA nurodo, kad 2017 metais bendras visų klubų veiklos pelnas pasiekė rekordinę sumą – 1,4 mlrd. eurų. Prie tokio finansinio klubų pakilimo prisideda skolų mažėjimas, kuris prasidėjo su 2011 metais naujų finansinių taisyklių įvedimu.

Iki 2011 metų klubų skolos sudarė 65 procentus jų pajamų, 2017 metais procentas jau sumažėjo iki 34.

Taip pat atskleista, kad per pastaruosius ketverius metus klubų pajamos išaugo sparčiau nei pats darbo užmokestis – atitinkamai 8,9% ir 6,7%. Visgi toje pačioje ataskaitoje pabrėžiama, kad per tą laiką stipriai išaugo žaidėjų perėjimų sumos.

UEFA ataskaitoje priduriama, kad pagal gaunamas TV transliacijų teises Anglijos "Premier" lyga ir toliau neturi sau lygių. Tik Madrido "Real", "Barcelona" ir Turino "Juventus" klubai už transliacijų teises gauna daugiau nei 20 "Premier" lygos komanda.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...