UEFA rimtai nusitaikė bausti futbolininkus, kurie bando "apžaisti" geltonių kortelių bausmes.

Vakar įvykusioje dvikovoje tarp Madrido "Real" ir Nikosijos APOEL itin keistą geltoną kortelę gavo gynėjas Dani Carvajalis, kuris dabar jau bus priverstas praleisti paskutines nieko nelemenčias grupes rungtynes prieš Dortmundo "Borussia".

Epizodas įvyko 90-ąją minutę, kai "Real" jau turėjo daugiau nei triuškinantį pranašumą - pirmavo rezultatu 6-0. D. Carvajalis stojo už šoninės linijos išmesti kamuolio, tačiau itin ilgai delsė tai atlikti ir netrukus už laiko švaistymą gavo geltoną kortelę.

Ši geltona kortelė turėjo padėti išvengti D. Carvajaliui galimybės praleisti vienerias iš aštuntfinalio rungtynių, tačiau "Real" be ispano dabar gali būti priverstas verstis ne vienerias, o dvejas rungtynes.

UEFA išleido pranešimą, kuriame teigia, kad gynėjas pažeidė 15-ą Europos futbolo drausmės ir etikos kodekso straipsnį, specialiai užsidirbęs geltoną kortelę.

UEFA pradėjo tyrimą, kuris turėtų užtrukti iki gruodžio 7-os dienos. Jeigu D. Carvajalis bus pripažintas, kad geltoną kortelę gavo su tikslais išvengti bausmės tolimesniuose etapuose, jam bus skirta griežtesnė sankcija - ispanas galimai praleis ir pirmąsias aštuntfinalio rungtynes.

Panašūs futbolininkų peolgiai gali pradžiuginti ir lažybų internetu mėgėjus, kurie tik ir seka galimas kortelių dalybas rungtynėse, siekiant atlikti statymus.

Epizodas, kuriame D. Carvajalis užsidirbo geltoną kortelę: