V. Čeburinas: "Šiuo metu galimybės - lygios"

Marijampolės „Sūduva“ pirmadienį atvyko į Serbijos sostinę Belgradą, kuriame šį vakarą 21.30 val. Lietuvos laiku žais Čempionų lygos atrankos II etapo pirmąsias rungtynes su vietos „Crvena zvezda“.

Lietuvos čempionai apsigyveno Belgrado „Crowne Plaza“ viešbutyje, o pirmadienio vakarą surengė savo vienintelę treniruotę Rajko Mitičiaus stadione, kuris žmonių vadinamas tiesiog Marakana.

Prieš treniruotę stadione buvo surengta spaudos konferencija, kurioje mintimis apie artėjantį mačą pasidalino „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas. Kaip įprasta, futbolo specialistas nedaugžodžiavo.

„Tai jau antrasis atrankos etapas, žaidžiame išvykoje, žinome, kokia stipri komanda yra „Crvena zvezda“. Tai yra klubas, nuolat dalyvaujantis Čempionų lygoje ar Europos lygoje ir siekiantis gerų rezultatų, – kalbėjo marijampoliečių strategas. – Rungtynių pradžia parodys, kaip komandos elgsis aikštėje. Mūsų užduotis nėra nuolat gintis, tačiau žiūrėsime, kiek mums leis varžovai. Mūsų užduotis yra teisingai sudėlioti akcentus, rasti varžovų silpnybes, jomis naudotis ir siekti teigiamo rezultato.“

„Sūduva“ jau kurį laiką visą dėmesį yra sutelkusi į Čempionų lygą, o A lygoje yra paskelbta pertrauka. Tuo metu „Crvena zvezda“ po vasaros atostogų tik praeitą savaitgalį pradėjo 2018-2019 metų Serbijos čempionatą. Per pirmąsias rungtynes Belgrado ekipa 3:0 įveikė Vranjų „Dinamo“. Paklaustas, ar tai gali turėti įtakos šios dienos rungtynėms, V. Čeburinas atsakė neigiamai.

„Belgrado komandoje žaidė tik 4 futbolininkai iš tų, kurie kovojo su Jūrmalos „Spartaks“ Čempionų lygoje. Nemanome, kad su mumis žais visi tie futbolininkai, kurie žaidė savaitgalį. Tai yra įprasti veiksmai rengiantis rungtynėms“, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris.

Paklaustas, kaip vertina „Sūduvos“ galimybes žengti į Čempionų lygos atrankos III etapą, marijampoliečių strategas nusišypsojo.

„Šiuo metu galimybės – vienodos. O toliau laikas parodys“, – toks buvo V. Čeburino atsakymas.

„Crvena zvezda“ yra 29 kartus laimėjusi Serbijos ar buvusios Jugoslavijos čempionatus, o 1991 metais iškovojo ir stipriausio Europos klubo titulą – laimėjo tuometinį Čempionų lygos atitikmenį.

Belgrado klubui šios dienos mačas bus antroji pažintis su Lietuvos futbolu. 1989-1990 m. sezono UEFA taurės turnyro 1/16 finalo etape „Crvena zvezda“ susitiko su Vilniaus „Žalgiriu“. Rungtynes Belgrade tuomet serbai laimėjo 4:1, o Vilniuje – 1:0. Įvarčius į vilniečių vartus, tarp kitų žaidėjų, mušė tokios pasaulio futbolo žvaigždės kaip Dejanas Savičevičius, Darko Pančevas ir Robertas Prosinečki.

Atsakomąsias rungtynes Marijampolės „Arvi“ arenoje „Sūduva“ ir „Crvena zvezda“ žais rugpjūčio 1-ąją 20.30 val.

fksuduva.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...