V. Dambrauskas atmetė pasiūlymą tapti Lietuvos rinktinės treneriu © JumpStory nuotr.

Vienais pagrindinių kandidatų perimti Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio postą laikyti Valdas Dambrauskas ir Valdas Ivanauskas lieka savose komandose ir nacionalinės šalies ekipos netreniruos, rašo alfa.lt.

Apie V. Dambrausko ateitį vakar vėlai vakare pranešė Latvijos žiniasklaida, išplatinusi žinią, jog 42-ejų strategas atmetė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kvietimą perimti rinktinės stratego postą iš Edgaro Jankausko ir nusprendė likti Rygos RFS klube.

Šios ekipos sporto direktorius Aleksandras Usovas apie Latvijos sostinėje liksiantį V. Dambrauską prakalbo bendraudamas su sportscenter.com.

„LFF vadovai kreipėsi dėl V. Dambrausko galimybių treniruoti rinktinę. Nesu tikras dėl to, koks konkrečiai tai buvo pasiūlymas ir ar apskritai buvo prieita iki sutarties detalių, tačiau Valdas tikrai buvo tarp realiausių pretendentų.

Vis dėlto jam patinka dirbti Rygoje – V. Dambrauskas atsisakė grįžti į Lietuvą ir ateinančiame sezone dirbs mūsų klube“, – tikino A. Usovas.

Prieš perimdamas RFS vairą, strategas trejus metus vadovavo Vilniaus „Žalgiriui“, su kuriuo dusyk laimėjo Lietuvos A lygą. Vis tik po nesėkmės 2017-ųjų sezone, kai žalgiriečius aplenkė Marijampolės „Sūduva“, strategą buvo nuspręsta atleisti.

Netrukus po žinios apie V. Dambrausko ateitį, iš Lietuvos rinktinės vyr. trenerio kandidatų sąrašo atkrito ir V. Ivanausko pavardė.

Kiek anksčiau tikinęs, kad LFF nesugebėtų jo įpirkti, legendinis Lietuvos futbolininkas buvo ėmęs domėtis galimybe perimti šalies nacionalinės komandos vairą. Visgi tokiam scenarijui kelią greičiausiai užkirs jo treniruojamo Lenkijos klubo Sosnovieco „Zaglebie“ vadovai.

„V. Ivanauskas turi punktą sutartyje, kuris leistų jam pakeisti darbą. Pasirašydamas sutartį, jis prašė tokios sąlygos, tačiau tai darė labiau tam atvejui, jei juo susidomėtų turtingesni Rusijos klubai, – kalbėdamas su „Sport“ leidiniu sakė „Zaglebie“ prezidentas Marcinas Jaroszewskis. – Mes net nekalbėjome apie Valdo norą treniruoti Lietuvos rinktinę.“

Norą likti Lenkijoje, kurioje V. Ivanauskas dirba tik nuo spalio, panašu, demonstruoja ir pats 52-ejų strategas.

„Mane kalbino dėl darbo rinktinėje, tačiau šiuo metu esu susikoncentravęs į darbus Lenkijoje – turiu išlaikyti savo komandą aukščiausioje lygoje“, – „Przeglad Sportowy“ sakė paskutinę vietą pirmenybėse užimančią ekipą treniruojantis specialistas.

Kiek anksčiau LFF prezidentas Tomas Danilevičius atskleidė, kad sutartį su naujuoju vyriausiuoju rinktinės treneriu tikisi pasirašyti iki sausio pabaigos. Pirmas naujojo stratego išbandymas lauks jau kovo pabaigoje, kai Lietuvos komanda stos į kovą 2020 m. Europos futbolo čempionato atrankoje.

Tarp likusių realiausių kandidatų dabar yra įvardijami „Žalgiriui“ vadovaujantis Valdas Urbonas ir su „Trakais“ ne per seniausiai sutartį sudaręs Aurelijus Skarbalius.

alfa.lt