V. Lemežis apie T. Moffi: "Jį išlaikyti lengva nebus"

Po itin banguojančio sezono „Riteriai“ galiausiai sugebėjo išsaugoti trečiąją vietą ir penktus metus iš eilės pasidabino A lygos medaliais. Tiesa, šis sezonas nebuvo toks šviesus kalbant apie dalyvavimą UEFA Europos lygos atrankoje. Antrąkart istorijoje šis turnyras Riteriams baigėsi vos po dviejų savaičių.

„Be abejo, kad buvo apmaudu ir yra apmaudu. Vis tik, mes į šių metų Europos lygos atranką žiūrime kaip į pamoką. Kalbant apie A lygą, galbūt, trūko stabilumo, bet apskritai sezoną vertiname pozityviai“, – 2019-uosius apibendrino klubo direktorius Virmantas Lemežis.

– Kai matėte tą bangavimą, ar nebuvo minčių pasikviesti vieną kitą vyresnį žaidėją, kuris viską stabilizuotų?

– Kiekvieno vyresnio žaidėjas įtraukimas reiškia, kad užsidaro vieta jaunam žaidėjui. O mums kaip tik norisi duoti patirtį jaunam žaidėjui, kad jis po metų jau būtų paruoštas. Tas mėtymasis – ne mūsų klubo vizija.

Pažiūrėkite, kiek šį sezoną svarbių rungtynių žaidė Ernestas Stočkūnas ar Matas Ramanauskas. Jei jie nebūtų gavę tiek žaidybinio laiko, sezono pabaigoje tikrai nebūtumėm iš jų gavę nei tiek stabilumo, nei kokybės.

– Ar kitų metų komanda labai skirsis nuo tos, kuri užbaigė šį sezoną?

– Labai nesiskirs, tačiau kažkurie žaidėjai keisis. Tai natūralu. Kalbant apie jaunus žaidėjus, tai su dauguma turime sutartis ir kitam sezonui, todėl branduolys liks.

– Vėl viskas bus statoma „ant jaunimo“?

– Taip. Ne kartą esame minėję, kad A lygoje galima žaisti su jaunais žaidėjais ir, mūsų klubo nuomone, tą daryti reikia. Net jei tai yra užsienietis, vis tiek pirmiausia žiūrime į jaunus žaidėjus ir tikime, kad jis duos rezultatą.

– Kokia situacija dėl trenerio?

– Dar nesame apsisprendę. Viena vertus, ieškome, kas galėtų užimti šią poziciją, kita vertus – dar nesame atmetę ir dabartinio trenerio Alberto Rybako kandidatūros. Todėl nesinori spekuliuoti. Šiandien galiu pasakyti tik tiek, kad iki pasiruošimo pradžios šis klausimas tikrai bus išspręstas.

– Ar liks komandoje Teremas Moffi?

– Mes turime su juo kontraktą, bet pagal susidomėjusių klubų skaičių, suprantu, kad jį išlaikyti lengva nebus.

– Darykime prielaidą, kad jo nelieka. Yra kandidatai, kurie jį galėtų pakeisti? Ir ar Riteriai kitą sezoną išlaikys lietuviškiausios komandos statusą?

– Bandysime išlaikyti (šypsosi). Visada žiūrime į perspektyviausius, į geriausius lietuvius ir suteikiame jiems šansą. Aišku, jei rinkoje atsiranda tokių žaidėjų, kaip Teremas, tiesiog negali jiems nesuteikti šanso atsiskleisti. Be to, tokie žaidėjai atneša ir klubui naudą. Ir dėl žaidimo, ir dėl pardavimo. Žinome užsieniečių limitus – tikrai jų neviršysime.

– Ar yra aišku, ko komandoje tikrai neliks?

– Galiu pasakyti, kad su Justinu Januševskiu ar Valentinu Jeriomenka baigėsi kontraktai, tačiau tai nereiškia, kad būtinai šių žaidėjų neliks. Tokių žaidėjų, kurių šimtu procentų aišku, kad neliks – kol kas nėra.