V. Urbonas surengė pirmąją treniruotę Lietuvos rinktinėje

2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su Liuksemburgu pradėjusi ruoštis Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienio vakarą Vokietijoje surengė pirmąją treniruotę su naujuoju vyriausiuoju treneriu Valdu Urbonu priešaky.

Seniausiu Vokietijos miestu laikomo Tryro miesto stadione vakar treniravosi beveik visi rinktinės žaidėjai. Treniruotę dėl prastos savijautos turėjo praleisti Arvydas Novikovas, Mindaugas (Markas) Palionis pirmadienį žaidė rungtynes savo klube. Pirmą kartą savo karjeroje su nacionaline komanda plušėjo jaunieji futbolininkai Rimvydas Sadauskas, Paulius Golubickas ir Justinas Marazas, o po ilgesnio laiko tarpo prakaitą treniruotėje liejo Saulius Mikoliūnas ir Vytautas Andriuškevičius.

Lietuvos futbolininkus aplankė Tryro miesto vadovai, kurie įteikė simbolinę dovaną bei padėkojo, jog pasirinko miestą savo treniruočių stovyklai. Ji čia truks dar dvi dienas, o ketvirtadienį rinktinė išvyks į Liuksemburgą ir penktadienį susitiks su varžovais pirmosiose Europos čempionato atrankos rungtynėse.

Rinktinės treneris V. Urbonas buvo patenkintas pirmąja treniruote: „Šiek tiek reikėjo adaptuotis prie natūralios vejos, bet žaidėjai rodo didelį norą treniruotis ir yra aktyvūs, tad pozityviai tai vertinu“.

„Tų treniruočių ir laiko nėra daug, todėl bandysime derinti teorinius pokalbius, vaizdo medžiagos analizę su praktiniu užduočių išpildymu aikštėje. Daugiau dėmesio skirsime taktikos veiksmams ir sieksime, jog atsirastų tarpusavio supratimas. Žaidėjai atvyko iš įvairių klubų ir senokai vienas kitą matė, tad reikės įvertinti visus tuos faktorius ir pasirinkti optimalią sudėtį“, - dėstė specialistas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas teigiamai įvertino pirmąją treniruotę su V. Urbonu: „Atlikome daug žaidybinių pratimų ir gerai pajudėjome, tai buvo gera treniruotė po kelionės. Daug žaidėme, buvo tikrai įdomu su naujomis emocijomis vėl kibti į darbus“.

„Visada norime judėti į priekį, į kiekvienas rungtynes einame su noru laimėti. Pirmas rungtynes su Liuksemburgu svarbu gerai sužaisti, jog tai duotų teigiamą impulsą ateičiai“.

Pasak puolėjo, Lietuvos rinktinė privalo maksimaliai rimtai žiūrėti į penktadienio varžovus: „Tai nėra ta rinktinė, kuri buvo prieš penkis, ar dešimt metų. Jeigu pažiūrėtumėte, kokiuose klubuose rungtyniauja jų žaidėjai, galima tik įsitikinti, kad tai stiprūs varžovai. Matėme, kaip jie pasirodė praėjusiame Tautų lygos cikle, o taip pat sugebėjo atimti taškus iš pasaulio čempionų prancūzų. Laukia sunki kova, tam ir ruošiamės“.

Lietuvos rinktinės rungtynės su Liuksemburgu vyks penktadienį, 21:45 val. Susitikimą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/EJ3yhJnz1XA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...