V.Dambrauskas: du įvarčiai nėra ta riba, kurios negalėtume pasiekti (VIDEO)

Nors Europos lygos atrankos I etapo rungtynėse FC „Crusaders“ namuose 3:1 (2:0) palaužė Panevėžio „Ekraną“, viską lems atsakomasis mačas Panevėžyje, po kurio ir paaiškės šios dvikovos laimėtojas. 

Ar Panevėžio ekipos strategas Valdas Dambrauskas ras būdų, kaip mėlynai raudoniesiems palaužti svečius iš Šiaurės Airijos ir išplėšti kelialapį į kitą Europos lygos atrankos etapą?

„Sunku kalbėti apie pralaimėjimo Belfaste priežastis, nes jų galima rasti nemažai. Visų pirma ir sunki kelionė, neįprasta aikštė, galbūt koją pakišo ir nusiteikimas – perdėtas pasitikėjimas savimi. Taip pat nepatyrimas, kaip bebūtų – 8 žaidėjai debiutavo tarptautiniame turnyre. Galbūt dalis klaidų yra ir mano pasirenkant taktiką, sudėtį. Visa tai nulėmė šį pralaimėjimą“, - apie pirmąjį mačą  kalbėjo „Ekrano“ strategas Valdas Dambrauskas. Tačiau nuleisti rankas dar per anksti. 

„Tikiu savo žaidėjais, antrų tokių rungtynių iš eilės negalime sužaisti. Pažįstu juos ne vienerius ir dvejus metus. Žinau, ko iš jų galima tikėtis ir kaip jie gali žaisti. Norisi manyti, kad pralaimėjimas Šiaurės Airijoje tebuvo atsitiktinumas ir ketvirtadienį į aikštę išeisime visiškai kitokie: su degančiomis akimis, su pergalei plakančiomis širdimis. Parodys vaikinai labai, labai daug noro ir nuo pat pirmos iki pat paskutinės minutės tikėsime, kad galime turėti kitokį rezultatą“, - vakarinėje treniruotėje teigė „Ekrano“ strategas.

„Su visa pagarba „Crusaders“ komandai, šiaurės airių ekipa – ne ta, kurios mes turėtume bijoti ir kuriai turėtume nusileisti. 

Mano manymu, tikrai įmanoma įmušti Šiaurės Airijos klubui du įvarčius ir mūsų žaidėjai galvoja tik apie tą patį. Kaip jau sakiau, svarbiausia yra tikėjimas savo jėgomis ir vienas kitu. Jei žaidėjai nusiramins ir tuo patikės bei tinkamai nusiteiks kovai, du įvarčiai nėra ta riba, kurios negalėtume pasiekti“, - optimistiškai apie lemiamą Europos lygos dvikovą kalbėjo Valdas Dambrauskas. 

Atsakomojo mačo pradžia – ketvirtadienį, 18.30 val. „Aukštaitijos“ stadione.

fkekranas.lt