V.Dambrauskas: mūsų forma gerėja – dauguma žaidėjų nepraranda tempo

Po lygiosiomis 1:1 (1:1) pasibaigusių rungtynių su Prahos „Dukla“ komanda, V. Dambrauskas teigė matantis ryškų komandos progresą.

„Tai buvo geros rungtynės prieš labai stiprų priešininką. Pirmajame kėlinyje žaidėme tikrai neblogai, bet leidome priešininkams sukurti per daug momentų. Bandėme juos spausti jų aikštės pusėje, tad jie keletą kartų tiesiog atkirto mūsų vidurinę liniją ir galėjo pereiti į greitas kontratakas.

Klaidų visada yra ir bus, bet kaip sakoma – tobulumui ribų nėra ir stengsimės jas taisyti“, – rungtynių pamokas reziumavo pirmajam sezonui Vilniaus „Žalgiryje“ besiruošiantis strategas.

„Turėdami tą nedidelę problemą pirmame kėlinyje, mes perėmėme labai daug kamuolių, kuriais kol kas nepavyksta pasinaudoti – pirmam perdavimui iškart po perėmimo tikriausiai teks skirti daugiausiai dėmesio iki sezono pradžios.

Esu labai patenkintas pačiu žaidimu, žaidėjų atsidavimu ir tuo, kad antrame kėlinyje neleidome priešininkui sukurti nei vienos progos. Taip atsitiko dėl to, nes gynėmės truputį žemiau ir turėjome daugiau erdvės atakoje“, – draugiškų rungtynių bei priešsezoninių treniruočių stovyklų svarbą strategijų išbandymui nurodė vyriausiasis ekipos treneris.

Iš tiesų, rungtynių pabaigoje žalgiriečiai visiškai perėmė iniciatyvą ir varžovams užkūrė tikrą pirtį. Paklaustas, ko būtent pritrūko iki pergalės ir ką galbūt reikėtų keisti žaidime, strategas buvo tiesmukas:

„Iki pergalės pritrūko geresnės realizacijos. Be to, priešininkas turi tam tikrą persvarą, nes jis čempionatą pradeda vos už savaitės – yra baigiamajame etape. Tačiau šios rungtynės akivaizdžiai parodė, kad mūsų forma gerėja – dauguma žaidėjų sugebėjo sužaisti intensyvias 90 minučių neprarasdami žaidimo tempo.“

zalgiris-vilnius.lt