V.Dambrauskas: "Nė vienas treneris nemėgsta rezultato 0:0" (VIDEO)

Ilgai laukta diena atėjo, o UEFA Čempionų lygos atrankoje Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai startavo gerokai aplamdę šonus savo oponentams iš Kazachstano „Astanai“. Nors rungtynės baigėsi be įvarčių, varžovai praleisti jų galėjo ne vieną, o žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas teigia, kad jo komanda dar neparodė viso savo pajėgumo.

„Dėl rungtynių jausmas yra dvejopas: nepraleidome įvarčio ir išlaikėme vartus „sausus“, tačiau mums nepavyko patiems įmušti. Nėra gerai nepelnyti įvarčio tokios svarbos rungtynėse kaip Čempionų lyga, ypač turint progų. Šį kartą sušlubavo progų realizacija.

Tikiu, kad visų savo resursų dar tikrai neišnaudojome. Tai ypač matėsi antrajame kėlinyje, kai net kelių atakų metu galėjome pelnyti įvartį. Lemiamose rungtynėse kiekvienas mūsų žaidėjas savyje atras dar daugiau vidinių resursų. Mes dar nepademonstravome viso savo pajėgumo“, - sakė V. Dambrauskas.

Strategas pabrėžė suprantantis, kokio sunkumo kelią teks nueiti Kazachstano sostinėje kitą savaitę.

„Suprantame, kaip bus sunku Kazachstane ir į kokį pragarą važiuosime. Nemanau, kad viskas kardinaliai skirsis, varžovas tikrai nežais kitokio futbolo. Visą mėnesį stengėmės įdiegti žaidėjams mintį, kad nereikia ko nors bijoti. Manau, kad jie savo norą kovoti puikiai parodė, jų papildomai nuteikinėti tikrai nereikėjo. Tikiuosi, kad taip bus ir kitą savaitę“, - teigė žalgiriečių treneris.
 
V. Dambrauskas minėjo, kad toks rezultatas, kokį komanda pasiekė trečiadienio rungtynėse, jo tikrai netenkina.

„Nė vienas treneris nemėgsta rezultato 0:0, visada norisi laimėti. Ypač dirbant „Žalgiryje“, nes niekas nei iš žaidėjų, nei iš trenerių čia nėra įpratę nebūti pirmi ar sužaisti lygiosiomis. Tačiau taip įvyko, o svečių įvarčio taisyklė dabar bus naudinga mums. Jeigu mes pelnysime bent vieną įvartį Kazachstane, „Astanai“ jau teks mušti bent du. Todėl negalime nuleisti galvos, turime tikėti ir dar kartą išanalizuoti priešininkus bei pasiruošti antrosioms rungtynėms“, - sakė treneris.

Jis taip pat džiaugėsi į stadioną gausiai susirinkusiais žiūrovais ir skatino juos visada taip palaikyti komandą.

„Norisi pasidžiaugti apypilniu stadionu, nes tai yra tikrai svarbu Lietuvos futbolui. Kai susirenka tiek žmonių, žaidėjams užauga sparnai. Toks palaikymas yra labai didelė paspirtis viską atlikti dar geriau. Norėtųsi, kad tiek žmonių susirinktų ir A lygoje, nes joje žaidžiamas lygiai toks pat futbolas“, - sakė V. Dambrauskas.

Atsakomosios UEFA Čempionų lygos rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Astanos“ Kazachstane vyks liepos 20 dieną. Mačas prasidės 17 valandą Lietuvos laiku.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...