Vėlyvas Dembele įvartis išgelbėjo "Barcą" nuo pralaimėjimo prieš "Atletico"

Šeštadienį vakare sužaistos įdomiausios Ispanijos "La Liga" pirmenybių 13-ojo turo rungtynės.

"Wanda Metropolitano" stadione įvyko grandų susirėmimas - Madrido "Atletico" namuose priėmė "Barceloną". Dėl titulo kovojančių komandų akistata nugalėtojo neišaiškino - "rojiblancos" paskutinėmis rungtynių minutėmis praleido įvartį ir turėjo susitaikyti su lygiosiomis 1:1.

Rungtynės buvo klampios ir sunkios arbitrui - aikštėje vyko daug kovos ir nereikalingų emocijų. Jesusas Gilas Monzano šiose rungtynėse turėjo parodyti aštuonias geltonas korteles ir ne kartą raminti futbolininkus.

Po pirmųjų 45 minučių aikštėje buvo visiška lygybė - katalonai kontroliavo žaidimą, tačiau daug realių progų pasižymėti neturėjo, kaip ir šeimininkė "Atletico".

Antrajame kėlinyje komandos pagaliau parodė potencialią puolime. 77-ąją minutę visas stadionas pasinėrė į euforiją, kai po kampinio kamuolį į vartus galva nukreipė Diego Costa.

"Atletico" įgijo pranašumą, o pats D. Costa nutraukė "juodąją" seriją - jis šį sezoną nebuvo pelnęs nė vieno įvarčio "La Liga" pirmenybėse. Apskritai, be įvarčio puolėjas šalies pirmenybėse buvo nuo vasario mėnesio.

"Barcelona" komandai žūtbūt reikėjo įvarčio, todėl prie "Atletico" baudos aikštelės kilo vis didesnis pavojus. 90-ąją minutę katalonai atrodo spragų ir varžovų gynyboje - Lionelis Messi dešiniajame baudos aikštelės plote surado laisvą Ousmane Dembele, atidavė šiam perdavimą, šis pasitaisė kamuolį sau patogia kaire koja ir smūgiu pažeme išplėšė svečiams iš Barselonos itin svarbų tašką.

Po lygiųjų "Barcelona" išsaugojo pirmąją poziciją, tačiau "Sevilla" pergalės atveju galės išstumti katalonus iš lyderio vietos. "Atletico" su 24 taškais bent laikinam pakilo į antrąją poziciją.

Rezultatas:

"Atletico" 1 - 1 "Barcelona"
77' [1 - 0] D. Costa
90' [1 - 1] O. Dembele


Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Atletico": Oblak; Arias, Savič, Lucas, Filipe; Koke, Rodrigo, Saul, Lemar; Griezmann, Costa.

"Barcelona": Ter Stegen; Semedo; Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Arthur; Messi, Luis Suárez.