Vilniaus sporto festivalyje sportavo ir futbolininkai (VIDEO)

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sekmadienį apsilankė Vilniaus sporto festivalyje. Po rytinės treniruotės į Litexpo parodų centrą atvykę pajėgiausio šalies futbolo klubo atstovai ne tik susipažino su festivalio dalyvių pristatomomis sporto šakomis, bet ir išmėgino jėgas Sostinės krepšinio mokyklos parengtoje rungtyje.

Daugkartinių Lietuvos čempionų kapitonas Egidijus Vaitkūnas, vicekapitonai Mantas Kuklys, Darvydas Šernas ir Donovanas Slijngardas, komandos senbuvis Armantas Vitkauskas bei legionieriai Matija Ljujičius, Mamadou Mbodjis ir Elivelto, drauge su jubiliejinio „Žalgirio“ sezono talismanu Vilku noriai fotografavosi su festivalio lankytojais, o paskui drąsiai priėmė jų iššūkį ir sudalyvavo linksmoje krepšinio elementų turinčioje rungtyje.

Futbolininkams reikėjo per minutę kuo daugiau kartų pataikyti į žaislinį krepšį. Šioje rungtyje nepralenkiamas buvo M.Kuklys. 30-mečio „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės saugo teigimu, fantastišką taiklumą išlavinti padėjo nesibaigiančios dvikovos su sūnumi. Savo varžovui vilčių minikrepšinio aikštelėje nepaliko ir E.Vaitkūnas, nors žalgiriečio teigimu, paskutinį kartą panašų žaidimą išbandė besimokydamas mokykloje.
 
Pasveikinę rungties nugalėtojus ir išdalinę prizus bei dovanas žalgiriečiai, aplankė ir kitų sporto šakų atstovų stendus. „Žalgirio“ legionierius iš Senegalo M.Mbodjis pirmą kartą išmėgino paplūdimio tinklinio žaidimą, o vėliau rado laiko pamojuoti golfo lazda. Įdomių užsiėmimų sporto festivalyje rado ir kiti žalgiriečiai.

Paskutine stotele Litexpo parodų centre tapo vaikų futbolo akademijos „Žalgirietis“ stendas. Pabendravę su lankytojais bei įsiamžinę bendrose fotografijose, „Žalgirio“ futbolininkai palinkėjo jaunesniems kolegoms sėkmės futbolo aikštėse.