Vilniuje įsikūrusio klubo tikslas – uždirbti iš žaidėjų pardavimo

„Su futbolu gilių sąsajų neturiu. Nei didelis sirgalius, nei žaidėjas. Esu pakankamai naujas šiame pasaulyje. Klube atsiradau, tuomet, kai prieš du metus nuskambėjo Lietuvoje plati istorija apie sumuštą vaiką.

Taip ir kilo idėja padėti jaunimui, per sportą, užimtumą, ypač padėti asocialioms šeimoms. Norėjosi, kad vaikai turėtų ką veikti. Futbolas pasaulyje yra numeris vienas, todėl pasirinkau šią sporto šaką“, – kalbėjo „Vilniaus“ klubo savininkas ir įkūrėjas Petras Narbutas.

Lietuvos sostinė ilgus metus buvo peikiama, kad su savo resursais teturi vos vieną rimtą futbolo klubą – Vilniaus „Žalgirį“. Dabar artėjant naujo lietuviško futbolo sezonui žemėlapyje atsirado dar vienas ambicijų nestokojantis klubas – „Vilnius“.

Naujasis savininkas prisipažino, kad naujo klubo atsiradimas užtruko.

„Metus laiko truko idėjos įgyvendinimas. Visi pritaria, kad idėja gera, bet nieks nieko nedarydavo, tad nusprendžiau, jog reikia veikti. Tuomet atsiras ir daugiau bendraminčių, kurie norės prisidėti. Mūsų idėjoms įgyvendinti buvo reikalingas profesionalus klubas“, – teigė P.Narbutas.

„Vilnius“ užsibrėžė tikslą, kad klubas taptų bendruomenės komanda, jog komandoje nuolat žaistų vietiniai žaidėjai. Pagrindinės komandos treneriu tapo Igoris Morinas.

„Tai buvo logiškas sprendimas kilti karjeroje aukštyn – nuo vaikų trenerio, asistento iki ambicingo klubo treneriu“, – teigė buvęs ilgametis rinktinės žaidėjas.

I.Morinas jau spėjo suformuoti ir savo padėjėjų ratą. Asistentu tapo Dimitrijus Kartašovas, vartininkų treneriu – Pavelas Leusas.

Vasario 29 dieną bus aišku, ar naujasis klubas gaus leidimą žaisti Pirmojoje lygoje, o numatomas bendras 220 tūkstančių biudžetas. 160 tūkstančių atiteks pagrindinei komandai, 60 – jaunimui.

Pirmaisiais komandos žaidėjais tapo buvę „Žalgirio“ jaunieji futbolininkai Aldas Korsakas ir Lukas Valvonis.

Pats „Vilnius“ buvo įkurtas 2019 metais sausio 8 dieną. Po kelių dienų buvo pasirašyta strateginė sutartis su „Baltijos futbolo akademija“. Kol kas yra sprendžiama, ar klubas žais su dvigubu pavadinimu „Vilnius“-BFA.

Kol kas komandos vadovai kelia ambicingus tikslus sau – sugrąžinti Vilniaus futbolo didybę. Dar daugiau, „Vilnius“ norėtų po penkerių metų. Būti tarp ketverių stipriausiųjų komandų. Be to norėtų po trejų metų jau parduoti pirmąjį savo užaugintą futbolininką.

Tiesa, kaip pavyks tą padaryti – aiškaus atsakymo niekas neturėjo.

Rokas Suslavičius, lrytas.lt