Virš Mourinho galvos - Damoklo kardas: "Tottenham" išvykoje sutriuškino "Man Utd"

Pirmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje finišavo 3-asis pirmenybių turas.

"Old Trafford" stadione "Manchester United" namuose priėmė Londono "Tottenham" futbolininkus. Itin svarbioje dvikovoje Jose Mourinho auklėtiniai patyrė dar vieną skaudų antausį - "Spurs" pagaliau nutraukė šio stadiono prakeiksmą, o "Man Utd" turėjo susitaikyti su nesėkme rezultatu 0:3.

Jose Mourinho rungtynes pradėjo ryžtingai - nuo praėjusios dvikovos sudėtyje įvyko net septyni pasikeitimai. Tai davė naudos - "raudonieji velniai" pirmajame kėlinyje turėjo ryškų pranašumą.

"Man Utd" nuo rungtynių pradžios nepabijojo paspausti "Spurs" vienuolikės ir tai tapo nemaloniu siurprizu svečiams. Rungtynių pradžioje idealią progą išvesti "United" į priekį turėjo Romelu Lukaku, tačiau jis, persimetęs kamuolį per vartininką, iš gana paprastos situacijos nesugebėjo kamuolio nukreipti tiesiai į tuščius vartus.

Pirmajame kėlinyje pavojingiausiai "Spurs" gretose rungtyniavo Dele Alli, tačiau jis švaistė progas viena po kitos.

Antrasis kėlinys, o ypatingai jo pradžia, "Man Utd" vienuolikei buvo tragiška. 50-ąją minutę į Davido De Gea vartus krito beveik visą stadioną nuliūdinęs įvartis - po kampinio nuostabų įvartį galva pasiekė pagaliau "Old Trafford" tvirtovėje pasižymėjęs Harry Kane'as.

"Raudonųjų velnių" košmaras tęsėsi - vos po kelių akimirkų "Spurs" aikštės viduryje perėmė kamuolį ir krašte visiškai laisvas paliktas Christianas Eriksenas kone idealiai smūgiavo varžovų vartų link, o ten koją kyštelėjęs Lucas Moura pasiuntė į nokdauną šeimininkų komandą.

"Man Ud" bandė reaguoti į situaciją ir J. Mourinho į aikštę metė visas įmanomas pajėgas, tačiau "Spurs" po antrojo įvarčio turėjo dar bent dvi kone šimtaprocentines progas įmušti trečiąjį įvartį.

Iš pradžių H. Kane'as po kampinio dar kartą buvo arti įvarčio, o kiek vėliau tragiškai prie savo vartų suklydęs Victoras Lindelofas leido pabėgti vienam prieš vartininką Dele Alli. Visgi, anglą šiose rungtynėse lydėjo nesėkmė ir jis nesugebėjo išnaudoti idealios progos padėti galutinį tašką rungtynėse.

Vėliau "United" dar bandė spausti "Tottenham", tačiau 84-ąją minutę visos viltys buvo nubrauktos dar vienu įspūdingu Luco reidu - brazilas paguldė ant žemės Chrisą Smallingą ir likęs vienas prieš De Gea smūgiavo tiesiai į vartų kampą. Rezultatas tapo gėdingas "Old Trafford" tvirtovei - 3:0.

Mančesterio vienuolikei tai buvo itin skaudi nesėkmė - jie jau įsirašė antrąjį pralaimėjimą iš eilės ir stipriai komplikuoja savo situaciją jau sezono pradžioje. Savo ruožtu "Tottenham" įsirašė trečiąją pergalę iš tiek pat galimų ir yra viena iš keturių lyderiaujančių komandų.

Rezultatas:

"Man Utd" 0 - 3 "Tottenham"
50' [0 - 1] H. Kane
52' [0 - 2] Lucas
84' [0 - 3] Lucas

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/28hg5/bicjna" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man Utd": De Gea, Valencia, Shaw, Jones, Smalling, Matic, Fred, Herrera, Pogba, Lingard, Lukaku.

"Tottenham": Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Eriksen, Lucas, Dele, Kane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...